Jun 17, 2017

Internship Lifee

Assalamualaikum and hellooo!



Berhabuk blog saya. Lima bulan tak berupdate. Busy satu, malas pun iya juga. Lagi pun skill menulis dah ke laut paling dalam. Kejap, selama ni tulis macam laa ada skill. Padahal main taram je. Heh.


Pejam celik dah lima bulan sis practical. Everything went well. Walaupun masa memula masuk, nut pun sis tengok macam pandora charm, tapi alhamdulillah still can get along well.


Kebetulan pulak time sis masuk tu dorang dah nak stop production for a month. So, sebulan tu logistics operator ada to spend their free time to teach me some of my job scope.

Eh previous post sis tulis company sis buat car spare part kan? bukan sebenarnya. Actually our finish goods is front end module (FEM). Boleh laa google kalau tak tahu sebab sis malas nak tulis pepanjang.


Lagi sebulan setengah nak habis. Lepas raya high volume. Betul-betul macam zombie ni nanti lepas naik raya. Sis ada masa 3 hari nak kena fikir masa depan bulan 8. 


Bebudak ni pun dok tanya-tanya bila nak hantar resume dekat company. Kenny lagi pantas, terus bind sis and need the answer by this tuesday. Tak bagi langsung sis tarik nafas. Nak ada nice talk with my parents pun tak sempat.


Ingat nak pillow talk with nina. Dia tak jadi pulak datang melaka. Hm. Hope decision yang sis buat membawa kebaikan and diberkati olehNya. Amin


Majlis buka puasa with valeo team. 



Bye!