Nov 19, 2016

Muntahak Flag Off


Assalamualaikum and hellooo!


Sebenarnya nak study HRM. tapi bak sis tweet tadi, HRM ni dah boleh straight go to hell kutt. padahal subject management which you can think generally je punnn. but because of me ( take the blame on me like usually ) yang suka kutuk lecturer during her lecture kut susah sangat benda ni nak go on with me. Zzz


Whatever.


Sis hutang lagi entry trip Jogja. Tapi ni dah 3 bulan berlalu mungkin boleh simpan rapi dalam memori lipatan kepala ja kut. Malas gila nak update padahal all the details ada ja kut. but like usually. Malas. Noktah. 


Btw. Cerita pasal trip muntahak jelaa sementara tengah ada mood. Kalau tak byebye jugak kot.


Sooooo here we go!


*** ( Beware. Entry ni akan jadi panjaaaang gila)

Syu told me that exrec club held hiking activity at gunung muntahak. HIKING eh at first sis ingat. but syu tak boleh pegi since her cousin got married. then asked saleena. she's not sure at first. okey


so sis submitted my name alone dengan harapan nanti adalah girls lain yang join. sis okey je nak mingle around dengan sesiapa pun. but still syahmi suruh sis cari lagi siapa nak join. sis tak cari pun hewheww sebab this kind of activity not everyone suka so I dont want to force anybody unless they willing to do so. 


That 2 week pun straight for every night training silat. so bab fitness yang ciput tu okey laaaaaa. sebab ingat HIKING kan. tapi mental sis memang dah prepare for hiking so it is not a matter at all.


But 4 days before nak pergi tu sis tarik diri sebab kaki sis bengkak training silat. Kang pegi lagi teruk. Nak tunggu balik rumah urut kaki, midsem break lama lagi. Kaki nak guna lama wokey. Gigih okey sis urut sendiri lumur minyak angin half botol. hiperbola gitewww


Open day mitec. While waiting for our turn buat demo, syahmi and shauqi buat lawatan sosial. Mkay dorang lawat booth Exrec Club. Terserempak dengan sis and sis told them kaki dah okey tapi wei lagi 2 hari kot nak pergi. Kot orang tu dah buat full preparation ke kann. but try my luck cakap kat dorang nak pegi.


Then dorang cakap datang perjumpaan malam tu. sebenarnya while waiting for night still have the doubt nak pergi keeee tak. 


Sebab tulaaa kena bahan je comeback, comeback dengan syahmi shauqi. 
( both are dua entiti yang berbeza yang selalu buat aku tersasul panggil shauqi as syahmi. since trip ledang lagi dok salah panggil shauqi jadi syahmi padahal depan mata tengah main masak-masak je pungg siap pakai spec wokey. still remember muka pelik shauqi muhahahaaa )





Jap. Jangan tanya macam-macam sebab sis follow je trip ni. Arrangement semua dorang yang uruskan. Sis tinggal bawak badan and beg je. hiks


Nak pegi kem teratak tu kitorang naik lori as above. Around 45 minutes kot nak sampai kem teratak tu from Bandar Petra Jaya where our bus park. Time sampai tu tetiba ada few truck bomba sampai juga. bomba cadet from UTHM. So dekat tapak kem tu ada 2 group which from UniKL and Kadet Bomba UTHM. bermula laaa sesi abam bomba i love you.


Nasib sis tak layan drama melayu. eh


Bomba Squadron 


This kem teratak seriously 5 star untuk kem yang jauh dalam hutan. toilet ada flush okeyyy and got shower too. Sis lupa laa nak ambik gambar tapak kem tu. Phone sis memang tak pegang langsung. hahaaa tapi toilet yang guna from daun and kayu. not the usually batu form toilet.


Ada sekali tu sis tengah mandi. And got someone tengah mandi juga dekat sebelah. seriously memang seram nak mampus because I dont know either lelaki ke perempuan dekat sebelah time tu. Tengah shower bahagian atas tu terbuka hokeyy. Memang seboleh mungkin nak minimize any bunyi yang ada. Then suddenly saleena datang. She even asked me which shower I am. Terkedu sis hokey. tak mampu berkata-kata. then a guy voice from sebelah respond like,

"Shower belah sini lelaki tau" lagi sis rasa damn saleena I want to kill youuuuu! haaaaihh.


whatever.

So that night nothing much we do. 

Aaa start can mingle around with ummar, hilmi and salihin (sally) since that evening saleena, sis and kaksha paw dorang punya maggi. No actually saleena start first. She is being her. Si Sally gigih laaa avoid from her but she follow them. Me and kaksha follow too since nothing much to do. then they offered their maggi.

Thanks Maggi for create the bonding. Hiks.


Malam tu ada talk from organizer for tomorrow activity and sesi memperkanalkan diri. After that they told us group bomba nak pergi hiking. So if we want, we can tag them along. At first dorang cakap hiking at 2am. So of course laa nak join! but hour later, dorang cakap pukul 6 pagi pulak nak start hiking.


Terus merudum semangat berkobar-kobar sis. Syahmi and shauqi pun dok cakap tak payah pergi dekat mereka-mereka yang nak pergi ni since our program actually focus more on camping/trekking/abseiling. Hiking memang tak termasuk langsung.


Still ada doubt nak join ke tak nak hiking tu. That night kitorang lepak sembang2. Pastu main werewolf apps. That is my very first time kot main benda alah tu but seriously it is really funnn. Bape round entah kitorang main. Makin lama makin ramai yang join padahal yang asal start main benda tu just Ummar, Hilmi, Sally, Kaksha, Saleena and me je. 


Thanks Werewolf Apps create and strengthen the bonding :)


Lepas last round main werewolf tu semua acah nak tidur. Time ni memang dah final decision taknak join hiking since tidur pun around 3 lebih kot. memang tingtong aa. Golek2 dalam khemah tak tidur jugak, then decide to sleep outside. Kaksha yang dah baring sebelah sis pun bangun balik sambung sembang dengan ummar, hilmi and sally since they sleep around us. Try hard sangat sis nak tidur tapi tak boleh tapi malas nak join dorang sembang. 

werewolf activity 


***

So tomorrow morning, few of our guys join group bomba for hiking. Time ni the doubt come again. Kaksha persuade us to join if we want siap bagi kata-kata semangat lagi. Time dorang tengah briefing dengan bomba tu dalam hati nak ke tak. beg memang dah prepare night before.

geng yang follow hiking


Then dorang went off ikut jalan depan. and time tu okey ajila kau duduk dediam je main abseiling. while waiting our breakfast, lepak lagi. memang tak buat pape sangat pun. food for breakfast pun the organizer yang prepare. camp paling relax sis pernah join. hahaa. then suddenly at 7.30 group hiking suddenly appear back. 


Kitorang macam ehhhh awat tak gerak lagi. pastu dorang cakap pergi depan tu buat PE je. LOL. si mad (i dont know why mad cause i know him by insta name fathul kot) dia cakap sempat lagi ni for comeback. 


Time ni the doubt come againnnn to join them. even the duo SS cakap si ila ni kang tetiba dia buat comeback. again.


The very last minute doubt ni memang annoying tau. so I choice to do the abseiling twice sebab since the very beginning after sis cancel for the hiking sis cakap dekat dorang nak buat dua kali. 


And the feeling for abseiling is totally awesome I tell you. Sebab sis suka air kot. and I dont have any fear for height so enjoy banyak. hihii. Tapi gigih laaa nak naik to the cliff tu. Mengah sis nyahh.

so proud with my shoes go here and there with me. 
everything feel so confidence where it is feel right when you walk



Overall puas hati. That week quite a hectic week for me and to join and meet this people, it is like my stress reliever. Big thanks you guys!



the green tees is our organizer. lupa nama depa maapkan hamba.
and aisyah that girl in front pun  part of them.

so trip muntahak kalini 
( macam ada next time je LOL)

duduk from right - 
Hasri, Tomi and Fikri kut? 
( guys with white cap ) 
this guy ingat-ingat lupa sebab dia tak mingle
around to talk to so ampunn lupa nama

lapisan dorang ni tak nampak lapisan langsung.
susah sis nak tulis nama tiap sorang
almaklum lah untuk bacaan waktu tua nanti.
mana laa tau kut ada salah sorang jadi husband sis. ehhhhhhhh
hahahahahaaaaaa

okey
from left berdiri
kaksha, saleena, syahmi, aiman, norash, ecah, danish, azizi (kut)?, hilmi and noajila

from left barisan tak nampak
hamka, fathul, saufi, ajib, faiz, shauqi, sally, ummar and wafi



lepas dah tulis atas tu baru nampak gambar ni. 
baru laa tersusun sikit sedap mata sis nak tulis nama lels

so duduk from left
norash, syahmi, wafi, tomi, fathul, azizi (correct me if wrong) and ajib

berdiri from left
ecah, noajila, aiman, hamka, saufi, sally, faiz, fakri (correct me if wrong),
umar, danish, shauqi, hasri, hilmi, saleena and kaksha




love to know kaksha even there is huge different in 
our age but you're just young like us. hihii



 waiting for them to finish the activity. time ni memang sejuk bakhang. 


 we all without hiking geng




 hamka menung apa benda tahhh lels :D




 during the trekking



 this is where the guys sleep. khemah kenduri okey. 
girl also below this kind of khemah at another side but we have khemah pasang
siap tapi sebab panas, sis tak tidur pun kat dalam. tidur cam diorang ni gak. 



 this is where the girls sleep (khemah biru) that area jadi tempat melepak before the guys shoo. hahaa
pastu midnight tu that table kena alih sebab si ummar, hilmi and sally have nowhere to sleep so dorang bentang canvas lagi satu. 

belakang dorang lepak tu ada pondok tempat solat. 5 star kut. even girls got their own room to solat and ada telekung di sediakan lagi. 

where we do the abseiling activity.




itu saja. till ada lagi activity yang menarik lepas ni.
next sis nak try water rafting pulak and my sis invite me on jan during her sem break





rindu nak berkayak jugak sebenarnyaaaaaaaaaaa bye!
muah ciked.
sorry bahan bacaan tak berinformasi 
because it is for my future reading.