Mar 5, 2016

Siswa Masuk Sekolah

Assalamualaikum and hellooo!


Hi. Saja nak tulis even benda ni bukan penting sangat and hey mungkin nanti dua tiga empat puluh tahun akan datang kita boleh baca balik and make me back to old memory ken?

Harapnya panjang umur amin.

So last Wednesday, kitorang RLD joint venture with Aspirasi (alumni johor) ada program siswa masuk sekolah and thr target for those who is taking STPM result.



So dari 80 orang tu kitorang di bahagikan jadi 20 kumpulan di mana setiap group ada 4 orang ahli.

So my group;
Saya
Khafifah
Ikhwan
Ilham



And kitorang dihantar ke sekolah SMKA Bandar Penawar. At first macam, waww dapat sekolah our first baby Kemsis 1.0


Feeling pi sekolah tu macam rasa balik ke sekolah lama kita je padahal baru sekali datang situ. Rindu sekolah lama :')


Dapat makan kat dewan makan diorang. Tidur dekat bilik tetamu dorang. I miss being school students and stay at hostel.


Okey masa hari kejadian 2 mac 2016 kitorang kena bagi talk macam mana nak masuk university. The preparation. Pilihan diorang and share some experience. 


Baru aku tahu penatnya bagi talk for 3 hours. Huhuu tobat sis tau nak jadi motivator :D



Actually that day aku kena present for fyp 1 defend proposal but kena join this program. Memula presentation aku schedule on 29/2 but for some reason it has been rescheduled back so pasrah.


Cuak juga. Msg sir rayner and sir mazlan to make it clear for my side.


So sekarang ni aku tak present pape laaagi and im kinda chillex takde rasa cuak ke apa. Haihh. 


So one more experience yang aku dapat sepanjang degree ni. Compare zaman diploma, rasa memang tak pernah langsung aku banyak ikut program luar. Kadang update my news at Jelitawan, diorang macam wow ila. Kemain rajin kau eh. HAHAHA

Lelagi time final year yang mana patut aku lagi focus dekat study aku. But aku percaya dengan diri aku. I can manage it well. Believe me :)


Hope i can do better for this sem and next following sem insyaAllah amin.



Till then. Bye and assalamualaikum!