Feb 8, 2016

#Part3 Gunung Ledang

assalamualaikum andddd hello!


Hahaaa. kononlah last entry kata no more for another part. porahhh. lol macam last part kann aku janji nak upload for more picture. tapi bila fikir, nak upload dekat entry yang part 2 tu nanti jadi terlaluuu panjang. so decide to add for another part :p


So untuk entry ni maybe banyak sikitlah gambar. Tapi gambar yang bukan gambar yang jenis berinformasi laa untuk tunjuk checkpoint here and there. sebab dalam simpanan aku tak banyak pun gambar. just few picture je yang macam berinformasi sikit lol. 


ajila tawan gunung ledang.


Before start mendaki


Time ni rehat reramai dekat CP2 sementara tunggu kawan yang lambat. Tengok leww aku dengan syu dekat belakang tu. kahkahhh memang takde hati nak join bergambar ke apa. dapat berhenti rehat tu adalah satu nikmat okeyy :D


Le guys masa dekat CP2. Dalam hati aku bila nampak orang still carry their bagpack even berhenti rehat, 'Gigih gila wei tak rasa nak patah apa bahu tu'. Kihkihh. Aku sampai je tempat diorang tengah rehat tu benda first buat, campak beg dulu. Bahu I nak pakai lama okeyyy :D





Dinner apa adanya. Masa ni dinner nasi and kari ayam dalam tin and air teh panas. Masa nak masak dinner tu gigih laa aku tengok si syed and siapatah nama lagi sorang tu bukak tin kari ayam guna yang jenis pembuka tin tu. sampai barai benda alah tu. 

Last-last bila sabar aku makin menipis, aku bukak tin tu guna pisau je. Dekat rumah mak eden ajar pakai pisau. takdan eden nak bersopan pakai pembuka tin tu. Gigih jek. Yang tengok semua dah seriau sebab pisau tu besar so quite susah sikit. Last-last aiman keluarkan pisau cenonet dia yang super tajam and yeay kerja jadi senang.

Kerja kena efisien okey even memasak je punggg. Muhahahaaa.



Ni time diorang sampai puncak. Diorang sampai awal dari kitorang time tu gelap lagi. Well diorang ni gigih consistent je mendaki. Kalau dengan kitorang ni kejap-kejap berhenti :D

saya, salina yang paaaaaling banyak potpett. syu and faiqah. ni laaa antara geng-geng yang hegeh-hegeh termasuk laaa aku. kahkahhh. geng-geng yang rehat over. LOL






Ni laaa gadis-gadis yang gigih join trip Gunung Ledang ni. dari kiri; Faiqah, Syu, Kak Wan, Aku, Lin, Siti, Tinsyaz and Salina. list nama depa senang nanti bila dah tua kalau aku review balik ingat tiap sorang. sweet en. hey kira special okey kalau tua-tua nanti kita still ingat nama orang :D

Gayboy ataih gunung. hahaaaa okey jangan marah. yang ni from left Syahmi, Kujai and Aril. 


Tentang Dhia, Faez, Syahmi, Ajib and Hakam/Hakim/Hamka kot nama dia. 




sabajap sis try ingat nama tiap sorang. Almaklumlah kitorang ni course lain-lain. So nak ingat nama after few months ni memang gigih sikit. Lagi laa jenis aku jumpa orang bukan jenis nak ramah tamah sangat. Ada yang pernah jadi classmate tu ingat jugaklah.

ahaaa so yang duduk from left;
Mamat ni memang langsung taktau nama dia siapa sebab dia junior sem 1 and jenis bukan sembang sangat. so sorry taktau nama! sebelah dia, Syahmi, Dhia, Faez, Shauqi, and Mat ( Mat ni tau nama dia pun sebab dia tulis dekat portable cooking stove dia :D

Berdiri middle from left;
aku, Faiqah, Syu, Siti, Lin, Aiman, Aril, Syahmi, Kak Wan, Salina

Berdiri belakang from left;
Syed, Hamka, Atif/Asir?, Kujai, Ajib, Rafiq, Tinsyaz and Paklong.


Ramai yang pernah jadi classmate even lain course and batch. So tau jugak nama diorang. Just few yang junior sem 1 tu jelaa sebab tak pernah sama kelas langsung and jarang terserempak and aku bukan jenis ramah nak tanya hai nama awak siapa unless dia club sama yang perlukan kitorang berkerjasama. 

Yang tak sama kelas tapi tau nama diorang tu either aku follow diorang on twitter/insta/facebook or aku pernah nampak diorang pakai jersi yang tulis nama diorang dekat belakang.


saja nak up balik cerita ni sebab nescaya aku akan lupa. and akan lupa nama diorang ni bila dah 20 ke 30 tahun akan datang insyaAllah kalau panjang umur. 


so, kenangan kot entah bila lagi aku nak rajin panjat gunung. and sementara mood rajin aku nak datang time tengah cuti ni kennnz.

and lastt,

paling gayboy. dhia and aril hahaaaaa kbai!



Psst: aku tak selit pun cerita. tali beg putuih time syok lompat sana sini turun dari gunung tu haaaa. gigih je ikat. huhuuuuu and baaaaanyak lagi benda dengan si salina nye, paklong, faiqah jatuh tersembam kaki terseliuh. salina laju nak mampus main lompat-lompat celah akar. risau je tengok. jumpa uncle hiking laju gila. syu yang dah hampir putus harapan taknak naik. meloyar buruk dengan abang guide, tetengah hutan nak terbuang air. terpanggil nama rafiq jadi syafiq pastu kena gelak dengan ajib. tersasul few time panggil shauqi as syahmi -.- jalan sensorang dalam hutan pegi CP4 sebab malas nak berhenti jalan and berhenti. 


Dah habis kisah gunung ledang. okey ni bebetul last part. hahaaa :D



till then, jumpa next entry salam and much love. Xoxo

No comments:

Post a Comment