Feb 29, 2016

Appreciation dayy

Assalamualaikum and hellooo!

Hahaa okey.


Soooo harini kitorang ada DL award at Berjaya Waterfront Hotel JB.

Sem lepas aku tak harap pun dapat sebab pemalas nak mati jin malas tu bermaustatin dalam badan taknak keluar time minggu-minggu last nak dekat exam.

Tapi masa tengok result tu kah aku terus tunjuk phone dekat makpak aku. Reaction diorang? Priceless gilaaaa so guwa pun happy. Selama ni bagitau result through whatsapp je so dorang cakap tahniah tapi tak nampak laa reaksi dorang cane kenn.


Syida, ittew, raden and wida

Pegi dengan diorang. Actually kenal wida jee tapi aku ni sembarang je memana pun okey and they all pun fun okey. Takde laaa aku krik krik ditepian pantai tersisih sensorang. 


Dah laaaa datang lambat. VVIP sangaaaatt. Bonda tengah bagi ucapan, wida and i tercongok-congok cari kerusi macam mak ayam cari anak. Level segan 98% kot time tu. 

Mana ada kosong duduk je. Perut aku buat problem pulak tu guwa sabar je tunggu ucapan habis. Lepas tu makan session. Food dia quite okeyy. 


And valvel cake dia sedap! Aku ni dah laa tak suka cake so kalau aku cakap sedap tu dia memang bebetul sedap okey! Hahaa. 


Time ni kitorang pindah meja duduk dengan raden and syida sekali. Dapat laa kawan baru sorang, syah. Krik krik dia sebab lelaki sensorang kat meja tu yang lain sume girls. Kawan dia tak datang katanya. Iye kann ajeee. Hahaa


Azie and saya. Ni roommate time sem 2. Maybe sebab si azie ni jenis suka bercerita. Aku pulak jenis suka mendengar so combination kitorang buat aku selesa nak berwoi dengan dia. Hahaaaa congratss wei!

Dulu masa satu bilik pattern study kitorang kontra. Si dak azie ni jenis study tengah malam sampai pagi buta. Aku pulak jenis lepas subuh duduk melangut kat kerusi sampai mata berpinar. K tipu hahaa 

Tapi jenis dia study malam aku study pagi. Malam pulak aku tidur awal so aku macam eh ehh budak ni bila masa dia study :P


Melalut pi jauh sangat dah ni


***

So tahniah untuk semuaaaa. Dulu 2014 tak dapat nak mai sebab intra so peluang nak celebrate dengan geng diploma terlepas camtu je. Alhamdulillah ada rezeki lagi nak merasa.

***

Haritu adalah yang tanya kenapa tak tolong kawan kawan awak dapat DL sesama. Kawan-kawan tu refer to zuhairah and markonah.


Aku pun speechless.


Taktau nak jawab apa. If dia tahu macam mana aku nakkkk sangat celebrate sesama dengan diorang. Yelaa time diploma dulu dah terlepas so berharap laa time degree ni. Rezeki diorang belum tiba.


Compare diorang and aku. Diorang punya work hard tu lagi berganda. Perangai aku korea dulu few episodes lepas tu konon nak study. Bukak buku kejap merengek ngantuk.


Cara aku pun kelaut takkan nak ajak orang buat gaya gitu. Sooo please jangan persoalkan rezeki orang. Rezeki masih belum nak tiba. InsyaAllah it will with His wills.



Geng silat cekak pusaka hanafi. Hafiz, saya, aiza and bobbbb hahaaaa k


With ustazah wan nor hana.


Terasa wahh bila ustazah still ingat nama. Last kelas dengan ustazah  kelas etnik time sem dua. And kelas etnik ada 100 something students and every sem ustazah ada raaamai student sbb kelas etnik campur kan dengan engineering student. 


Hey please bangga if lecturer know your name even you're not a big name at MITEC. Tu pun salah satu appreciation when you're being recognized :)


***


Okey aku nak tulis pasal appreciation day ni jee tapi macam banyak terpesong cerita. Apa pun tahniah untuk semua. Work smart lagi for this sem and the next following sem. 


Semoga dapat ilmu yang bermanfaat untuk diri agama and bangsa. 




Till then, bye assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment