Feb 27, 2016

#2 Random: Ke Laaaaaaaaaaut

Assalamualaikum and hellooo!


macam tajuk dia kat atas haa memang ke laut. 


**

haritu aku ada update blog pasal obsesi dekat sesuatu kan. konoooooon uninstall facebook twitter semua padahal after few days install balik. hahahahaaaaa angan-angan di bawa angin. heh!

**

tapi masih dapat kawal nafsu dengan wattpad. tu pun puas tahan diri. oh twitter juga. aku guna private twitter yang isketammbola tu je untuk aku merepek meraban sesuka hati without nak kena control everything eh tapi aku masih tak caruts kot soooooo kira behave lagi laaa kenn.

tu pun penat aku block and unblock orang dekat twitter tu sebab taknak diorang follow aku. nak limit my followers lagi senang nak merepek bebanyak.


noajila?

nak masuk seminggu juga tinggal. tu macam tak kesah sebab dah bosan. dekat situ pun sekarang nak tweet memacam sangat pun kena behave juga. 

if manners maketh man. 

then,

elegance ladies come with manners.


so segala perbatasan di sosial media kena jaga sebab mungkin kita tatap hanya skrin ketika menulis tapi mata yang memandang ibarat sepelusuk dunia. mak pun ada few time laa tegur iols time zaman sekolah dulu. tapi sekarang tak pun sebab jarang update facebook. kalaulah kalau mak ada twitter. ahahahhahahaaaaa.


btw, marilah hidup dengan aman! 

tak suka mute. tak perlu bising canang sana sini.


tak suka boleh unfollow what? facebook pun ada button unfollow kan sekarang kalau dah annoying sangat dengan kawan yang rajin update sehari 100 kali tapi kau masih nak jaga hati dia punya pasal taknak unfriend or block,

unfollow them! their status wont appear on your wall.


nak hidup aman damai ni senang je. kita pilih cara kita sendiri.



benda remeh temeh ni tak payah nak sesakkan hidup sangat, membazir masa tahu?


aku rasa macam dah jauh sangat lari dari ke laut tu.


ah tapi kan nama pun entry ke laut. lagi pun entry random kennn. soo nak cerita benda lain tertaip benda lain. eh sudahlah. lagi panjang lagi kemana-mana entah.


yang penting, 
dah boleh sembang bergossip duduk lepak dengan 'diorang' after ignore them for almost one year. 2015 worse year ever. padahal kawan lepak makan tidur sekatil hangout overnight and soooo much things that we have done together. 


kalau nak kira manis tu laaaaaagi banyak dari pahit. kenapa perlu nak kenang benda pahit kalau benda manis lagi banyak kita buat sesama? 

mana boleh nak lupa kita tersadai sama-sama dekat kfc puduraya pukul 3 - 4 pagi sebab nak tunggu bas pukul 6 balik sungai besar. mana boleh nak lupa gatal-gatal satu badan kena gigit pepijat naik bas maju. mana boleh nak lupa geng kita yang 7 orang tu. 

banyak kalau nak list satu-satu.



I cant be a loyal friend. but I can be a friend who lend you a shoulder and ears for you to cry on.




Apa pun masih belum terlambat untuk harapkan yang 2016 ni lagi better dari sebelumnya.
InsyaAllah.


Bye. Xoxo

No comments:

Post a Comment