Jul 28, 2013

Comel comel sekalian

assalamualaikum ,

amboi kemain aku update entry. okey ini aku letak gambar jerr, silalah layan gambar comel comel sekalian aku ni haaa. lagi seminggu je tinggal nak jaga dorang ni. cuti weekend je dah rindu apatah lagi kalau dah berenti terus. sobs 


 adam irfan
dulu mengigit sekarang tukar sikit jadi protective guy kononnya. orang sini berebut mainan dia tolong rampaskan. end up dia ketuk kepala si perampas dengan mainan. selalu acah ambik bantal busuk dia. gaya macam hilang harta paling mahal. itu gambar dia telangkup peluk bantal busuk dia taknak bagi aku ambik. jangan di ulit sampai ke besor udah lah ye adam. ohh by the way adam baru jadi abang, his mum give a birth to baby girl. congrats!


 damia izzara
mama dia kata dia ada sixth sense gitu yang mana boleh melihat benda benda yang kita tak boleh nampak. itu sebab dia suka menangis kot. sekarang on training duduk dalam court since ada baby baru sebab damia ni dah merangkak. laju okeyyy dia merangkak. kang tak letak dalam court takut terlepas pandang habis bebudak lincah setahun dua tu terpinjak. demi kesejahteraan sejagat, makanya duduk bebaik eh damia dalam court. so far dia dah boleh terima kenyataan duduk dalam court. tapi kalau mood dia datang nangis jugak. budak. biasa latteww


 yang tiga orang gambar atas tu adik beradik. oh diorang dah pindah.
danish abang, dania kakak and ajwa adik


 ni pun adik beradik.
wan emir akhtar and wan qhalef altaf


 ini juga adik beradik.
kakak dhia qaisara, iman qairina yang kedua and faheem last


 inaz lutfiyah
dia ada abang syahir tapi lepas di godek godek takdak pun gambar syahir. ke terlepas pandang.


 raimi diniy hiroshi
khabarnya daddy dia ( eh daddy ke papa eh? ) suka nengok cite jepun ke cartoon jepun. itu sebablah nama ala-alaa japanese. dah makin lincah budak ni jalan sana sini. dah lah halus je badan.



 random picture bebudak ni. time ni depa dok susun susun mainan tu lepastu tunjuk ke aku.
"kakak-kakak nengok ni. diorang sembahyang"
ponn boleh bebudak niee. tok imam dia warna oren tak masuk dalam gambar. denesor hijau tu dia punya bilal gituuu.



 random picture


 kisteena nor alaika



umar rayyan



  two little girls fight each other while umar chillling like a boss


danial raif


 iman safiyya and danial raif






routine setiap hari,
sampai sampai, keluarkan baju diorang letak ke rak yang di sediakan. nengok sapa yang ada ubat tu semua. lepas tu settle bagi mandi siapa yang tak mandi lagi tu. dah sudah semua pam asthma si darwish pulak. 


bebudak tadika makan pagi pukul 9.00am. dalam pukul 9.30 - 10.00am bagi makan bubur bebudak setahun dua. yang ni kena jadi raksasa jargon sikit sebab bebudak ni suka lelari taknak duduk diam. muhahaaa takdak ah garang sangat. main aip aippp jerr. 

dalam 10.40am tunggu van darwish sebab dia tadika so kejap je. lepas tu prepare tempat bebudak tidur. lepas bagi makan pukul 11am and minum susu so ready for tidur

pesta minum susu. herherrr

tidur dari 11am sampaaai pukul 3.00pm. dalam tengah hari 11.50 gitu hantar and tunggu van bebudak transit ke sekolah petang. dalam pukul 12.30pm tu tidurlah. take turn jaga baby yang terjaga. buat susu untuk bebudak yang bangun tidur.


dalam pukul 3.00pm tu. selalunya 2.30pm bebudak dah terjaga and start mandikan diorang. kemas tempat tidur. lepas tu bagi makan petang. siap semua, suruh bebudak main dalam kelas, sapu and mop taska then tunggu parents datang ambik.


macam tulah routine kitorang setiap hari. oket dah panjang sangat dah ni. will update again.



xoxo
n.azila



No comments:

Post a Comment