Jul 28, 2013

Comel comel sekalian

assalamualaikum ,

amboi kemain aku update entry. okey ini aku letak gambar jerr, silalah layan gambar comel comel sekalian aku ni haaa. lagi seminggu je tinggal nak jaga dorang ni. cuti weekend je dah rindu apatah lagi kalau dah berenti terus. sobs 


 adam irfan
dulu mengigit sekarang tukar sikit jadi protective guy kononnya. orang sini berebut mainan dia tolong rampaskan. end up dia ketuk kepala si perampas dengan mainan. selalu acah ambik bantal busuk dia. gaya macam hilang harta paling mahal. itu gambar dia telangkup peluk bantal busuk dia taknak bagi aku ambik. jangan di ulit sampai ke besor udah lah ye adam. ohh by the way adam baru jadi abang, his mum give a birth to baby girl. congrats!


 damia izzara
mama dia kata dia ada sixth sense gitu yang mana boleh melihat benda benda yang kita tak boleh nampak. itu sebab dia suka menangis kot. sekarang on training duduk dalam court since ada baby baru sebab damia ni dah merangkak. laju okeyyy dia merangkak. kang tak letak dalam court takut terlepas pandang habis bebudak lincah setahun dua tu terpinjak. demi kesejahteraan sejagat, makanya duduk bebaik eh damia dalam court. so far dia dah boleh terima kenyataan duduk dalam court. tapi kalau mood dia datang nangis jugak. budak. biasa latteww


 yang tiga orang gambar atas tu adik beradik. oh diorang dah pindah.
danish abang, dania kakak and ajwa adik


 ni pun adik beradik.
wan emir akhtar and wan qhalef altaf


 ini juga adik beradik.
kakak dhia qaisara, iman qairina yang kedua and faheem last


 inaz lutfiyah
dia ada abang syahir tapi lepas di godek godek takdak pun gambar syahir. ke terlepas pandang.


 raimi diniy hiroshi
khabarnya daddy dia ( eh daddy ke papa eh? ) suka nengok cite jepun ke cartoon jepun. itu sebablah nama ala-alaa japanese. dah makin lincah budak ni jalan sana sini. dah lah halus je badan.



 random picture bebudak ni. time ni depa dok susun susun mainan tu lepastu tunjuk ke aku.
"kakak-kakak nengok ni. diorang sembahyang"
ponn boleh bebudak niee. tok imam dia warna oren tak masuk dalam gambar. denesor hijau tu dia punya bilal gituuu.



 random picture


 kisteena nor alaika



umar rayyan



  two little girls fight each other while umar chillling like a boss


danial raif


 iman safiyya and danial raif






routine setiap hari,
sampai sampai, keluarkan baju diorang letak ke rak yang di sediakan. nengok sapa yang ada ubat tu semua. lepas tu settle bagi mandi siapa yang tak mandi lagi tu. dah sudah semua pam asthma si darwish pulak. 


bebudak tadika makan pagi pukul 9.00am. dalam pukul 9.30 - 10.00am bagi makan bubur bebudak setahun dua. yang ni kena jadi raksasa jargon sikit sebab bebudak ni suka lelari taknak duduk diam. muhahaaa takdak ah garang sangat. main aip aippp jerr. 

dalam 10.40am tunggu van darwish sebab dia tadika so kejap je. lepas tu prepare tempat bebudak tidur. lepas bagi makan pukul 11am and minum susu so ready for tidur

pesta minum susu. herherrr

tidur dari 11am sampaaai pukul 3.00pm. dalam tengah hari 11.50 gitu hantar and tunggu van bebudak transit ke sekolah petang. dalam pukul 12.30pm tu tidurlah. take turn jaga baby yang terjaga. buat susu untuk bebudak yang bangun tidur.


dalam pukul 3.00pm tu. selalunya 2.30pm bebudak dah terjaga and start mandikan diorang. kemas tempat tidur. lepas tu bagi makan petang. siap semua, suruh bebudak main dalam kelas, sapu and mop taska then tunggu parents datang ambik.


macam tulah routine kitorang setiap hari. oket dah panjang sangat dah ni. will update again.



xoxo
n.azila



My girlfriends

assalamualaikum and hellooo.


so today aku nak introduce my girlfriends. entry before tak kenalkan diorang. ahaaa. but sorry, yang mana nak berkenalan tu aku hand up awal-awal. bukan kedekut. tapi aku memang bukan jenis suka kenalkan kenkawan aku ke orang lain. lelakilah pastinya. lelagi kenkawan yang gue sayang ( jiwang pulakss )


so let's me introduce my girlfriends;

from left; zinneerah, nur amira zahratul aini, syahira amira and lya elyza.
nama pendeknya; nini, mirani, syaira and lya 


yang mata kemain bulat ada dimple tu
nurhazirah muslim. nama manja teddy
aku pun lupa sejarah mana boleh lekat nama teddy tu pun taktau.


an nissa ahamad bastamam and maiziyatul shahirah sulaiman
pendeknya nissa ngan myee jehh.
si myee ni keluar atpn time form 4 and masuk mrsm kkb.
then this coming september insyaAllah fly to india or ireland for medic
insyaAllah


 yang tak pakai glasses tu nur faqihah 
pendeknya qihah jehh. dia pun keluar atpn time form 4 lepastu masuk mrsm tun abdul razak and sebab problem tanah tak stable ke ape tah dia transfer ke bentong. sorry kalau silap.
and her result will be release on august after raya insyaAllah.
( pray for her result )
by next year kalau tak silap,  
she will fly to german insyaAllah
kalau Dia kata jadi maka jadilah



and ni owner blog
feel blessed for having a wonderfull friends.
Thanks Allah
semoga ukhuwah kita berpanjangan insyaAllah




*thanks kepada pemilik pemilik gambar. iols takdak camera lah


Jul 27, 2013

Artpash Iftar

assalamualaikum and salam ramadhan.


dah nak dekat 10 ramadhan yang terakhir, tak buat pun entry about ramadan. busy hal kerja memanjang. hmm macam manalah kalau dah kerja bebetul nanti. agaknyaa, terbiar terus blog ni. janganlahh. it's my online diary. untuk di baca kendian hari. harap terus update. jarang pun asalkan adaa. 


btw, semalam meeting my girlfriends. heading to ktm shah alam. and annissa's father pick me up there and we're heading to masjid negeri which is masjid sultan salahuddin for magrib prayer. rasa syahdu after a long time kitorang tak solat berjemaah bersama. almost 3 years I guess. feel excited.


 we ols solat kat dewan solat atas sepatutnya dekat bawah, 
tu nampak tak ramai orang


after solat we are heading to kenny rogers dekat plaza alam sentral. so time sampai tu orang dah kurang since nini reserved our table after magrib. takdelah leceh reramai gituu. layan gambar jommmm.











kecoh tak usah nak di cerita. memang mulut tu tak boleh nak di coverrr kalau dah berjumpa. riuhhh ! walaupun tak ramai. herherrr. kalau semua adaaa, hah termasuk dengan bebudak kpoppers nyaaa tu. aku boleh bayangkan macam mana gamat diaaa. ahhh ghinduuu nyaa nak berkumpul reramai. one day insyaAllah. 


nak balik tu buat scene sedih depan kenny tu. taktau lagi bila nak jumpa each other. myee hugging me and asked me bila nak jumpa. aku cakap tahun depan cuti semester insyaAllah jumpa lagi. pastu dia boleh pulak bagitahu this september dia nak fly dah. okey dah nak nangis dah time tu. nasib nini cakap jangan nangis. kalau idak dah leleh. tsk


apa pun insyaAllah panjang umur kita jumpa okey. 
alahh scene nak kejar ktm. panjang beno entry ni. herherrr.


myee, syamira, qihah, lya and mirani selamat sampai ktm shah alam with nini. aku naik ngan annissa. not sure tu last ktm ke apaaa. dalam kereta otw to ktm station, texted myee and tanya tu last ktm ke. myee suruh cepat since tinggal lagi 2 minit before ktm arrive. punyalah aku berlari dengan perut penuhnya naik tangga. turun tu tepat tepat ktm sampai. nasib tak terlepas. tsk


thanks to annissa and her father :)
hope dapat jumpa lagi insyaAllah. ana uhibbukum fillah.



xoxo.
n.azilaa


 tiap kali nengok CBN students wearing like qihah and nini
teringat novel hlovate. Versus.
someday azilaa, insyaAllah.

*hlovate just mention CBN student on that novel. 


Salam Nuzul Quran

assalamualaikum and helloooo!


haih berhabuk habuk belog. dah nak masuk bulan 8 dah. last update 30may. lama okeyyy. like seriously takdak masa nak update. balik kerja dah penat. hm. i loveeee my study time :D


btw there are lotsa things yang aku buat holiday ni.
haritu jumpa zuharah kat times square. thankyou darling for beryl's tiramisu white chocolate. my favourite chocolate everrr.

then picnic with syaira, myee and lya with lya's family and myee's sister kat air terjun serendah. pictures kat phone and i'm too lazy to transfer it to my lappy. 


then jumpa annissa and her friend zati. hangout and shopping dekat jalan TAR. herherr. and today i'm going out for iftar with my girlfriendsss. can't wait for it !


me with the kids and other workers


btw
SALAM NUZUL QURAN


this entry should be post semalam. tapi lupa nak publish. teruk betul azilaa.
hehee.