May 30, 2013

babysitter

assalamualaikum and helloooo.



so here i am.
this semester break I worked as babysitter at taska ria tak silap namanya. my bad lupa nama taska. eheee. 


well seperti biasa tugas jaga kekanak kecik. oh aku jaga around 6 month maybe. tak sure umur inaz berapa. haaa sampai bebudak yang umur linkungan setahun dua macam tu. macam biasa suapkan makanan. mandikan. basuhkan berak sume pakaikan baju. layan diorang main. okeylah tak adalah berat. 


bebudaknya pun semuaaaa okey. nakal budak biasalah. tapi takde sampai jenis panjat sana sini. so far can control lagi. layan dorang cakap memang haaa bayangkan laa bebudak umur setahun dua cakap.


bababaaaaa, tatataaaaaa ( kakak tak faham -.- ) so kalau diorang berak ke apa kena alert. kenkadang ada yang bagitahu. kenkadang senyap je. so kena check laa diapers dorang.


this is some pictures of them. 
comel rasa nak bawak balik. zzzz

 
 1st picture ; kisteena, qhaleef, amar and ali imran
2nd picture ; ali imran and adam
3rd picture ; inaz and umar


 adam and teena
teena manja and comel. adore her eyes. kemain bulat!
and adam, nakal ! hahaa suka main pukul pukul. tapi manja dia kemainn
nengok tu berebut nak duduk atas riba dengan teena.


Qhaleef ! adore his hair. curly dah macam gugurl. ahahaaa
suka merajuk lepas tu buat muka.


lepas ni kakak kena beli camera lah nak tangkap gambar korang bebanyak. satgi kakak stress study. boleh nengok gambar korang buat hilang stress. actually ada lagi bebudak lain. yang ni yang sempat di ambil.



okey tata.
will update again about my work.
xoxo

May 26, 2013

wedding

assalamualaikum ,



it's my neighbour weds. where is I don't know the groom and bride very well even we're neighbour for I think half of year. well most of my siblings hostel students so jiran sebelah rumah jenis keluar masuk which is selalu bertukar orang. mana nak kenal! 

oh mak pengantin kenallah. jenis kepoh sikit mak dia tu. ah never mind.


here, our picture.


 
the ladies.
akak, iya, kak yana and nina

kak yana one of my neighbour yang lain my siblings :)




enough for today.
xoxo



May 18, 2013

last paper

assalamualaikum ,





last paper
 movement of goods
3 credit hours



actually aku stress ni haa. tapi tak reti nak tunjuk reation stress macam mana. bila aku stress selalunya aku banyak senyap and makan. senyap to control emosi.  orang bijak orang yang mampu kawal emosi diaa in any situation. mohon aku kuat and tabah :) insyaAllah



doakan aku.
xoxo



May 15, 2013

Last hangout semester 4

assalamualaikum and heyyy !



herherr,
last monday, after custom paper we decide to having abang bakar meatball since i'm craving for it after it release. do not have any transportation give me problem to go any where. tsk

tapi tengok from positive side. bagus sebenarnya tak ada kereta ni (sedapkan hati) tapi betul. faham sangat dengan diri sendiri. kalau ada for sure kaki lagi panjang nak melangkah. heheee.

okey back to our last hangout. finally dapat juga merasa.
and sedapppp okey. sos dia sedap sangat sangat sangat. hah sampai ulang 3 kali of course sedap!



 3 set of meatballs and chicken ori burn - no sayur for si konaa. LOL


 yummehhhh !

 oleh sebab sedap yang teramat best, sampai lidi meatball tu tercocok kat lubang hidung si bau. 
left from front: bu and bau
right from front: me and konaa



 herherr ampun aku rasa gedik kemain.



 me, bau and bu
bau is my roommate


 
buying beg guni nie since beg yang sedia ada lagi sikit nak rabak. mahal okey. harga asal rm18 pastu minta kurang rm15. but still kona kata mahal sebab dia beli beg dia below 10. aku taktau since beg before ni pun beli kat todays juga. nasib comel macam tukang beli dia. kahkahh sila ambik baldi and muntah.


and kali ni kena balik naik bas juga. and decide naik from larkin straight to sungai besar. since kakak adik aku semua tak ada dekat shah alam. so malas nak transit dekat tbs. and malas nak cuci mata. mata aku dah cukup rosak power dah naik. cuti ni nak beli spec baru. kahkahhh lari cerita.



lagi nak cerita apaa?
oh yaaa, aku rasa nak tukar handphone ke screen yang lagi besar sebab aku jealous bau beli note II. eh bukan jealous. actually aku rasa macam best haritu nengok si bau and ateen bedah study with slide on their phone. kan senang gituuu. nie nak kelek ke hulu he hilir dengan laptop besar gabak ni leceh jugak.



herherr nanti boleh jugak update blog selalu ( kalau ada idea aa and rajin. ihiks )


after decide rasa nak
samsung galaxy grand.

tapi tengok dulu. tak final decide lagi. since this bb pun tak 1 year lagi. and my mum of course. kau nie asyik beli phone baruuuuuuuuuu jeh! hahaaa tau sangat.


okey aku ada lagi 3 paper. 
deret. khamis jumat and sabtu last.
so wish me luck !




jumpa lagi. salam
xoxo  





May 12, 2013

happy mother's day

assalamualaikum ,
 
 
 
mak saya garang.
tapi syukur sangat ada mak macam tu. Kalau tidak mungkin saya jadi azilaa yang hanyut dengan keseronokan semata. atau mungkin kalau tidak saya jadi azilaa yang tidak segan silu berpelukan dengan lelaki bukan mahram then show it to her,

"mum, he's my boyfriend"
"sweetnya anak mak"

LOL. but that is reality nowadays bila ada mak yang sokong setiap tindak tanduk anak dia. kalau saya buat gitu. mau pelempang hinggap. tengok garang tak garang mak saya? tapi saya pelik bila her students cakap mak saya manade garang time mengajar! teringin nak rasa mak jadi cikgu saya. boleh balik zaman sekolah tak? ahhaa

and bila dia bagi nasihat, kenkadang perghh. sangat menusuk makan hati jantung usus semua. pedih sampai boleh nangis. tapi tak nangis pun konon hati keras gilaa. padahal. hahaa

tapi apa pun, garang mak membentuk saya.
happy mother's day.
terima kasih mak!






nak jadi menantu dia? sila jemput datang rumah. 
tengok garang ke tak garang. herherr


xoxo


susah

assalamualaikum ,



siapa kata tak susah.

pernah sekali. tapi yang pasti bukan semester ni
aku menangis sebab tension study for exam.




sigh.




reward is waiting you, azilaa.
don't give up!

Online Shopping Tips

assalamualaikum , 


hahaa i'm still in exam week. there are 4 paper left. since it weekend and my paper on monday which it tomorrow, blerghh! ah let's chillin' up !


tak yakin dengan online shopping?
so this is some tips for uols yang nak shopping secara online. 


1. korang kena tahu that online site okey or not by reading customers feedback.

2. then, if korang nak beli some blouse, dress  etc, check the material. is it suitable for uols or not.

3. make sure uols punya size correctly. tak ada lah nanti beli terbesar or terkecik. at the end baju tu just buat collection je.

4. ask an advise from your friends! may be mata uols rambang then taktau nak pilih yang mana and then salah pilih lepas tu tak sesuai when you are wear it. so ask some advise.

5. don't stick on one site. try to look other too. maybe ada site lain yang offer benda sama tapi dengan harga yang murah sikit. hei even murah dua tiga ringgit but still nak murah kan? so rajin sikit. hahaa





so that's some tips from me. hope it help. well doakan my next paper. 
xoxo



 

May 7, 2013

Final Exam

assalamualaikum and evening !







so starting tomorrow at 9am, my penat lelah for semester 4 will start di curahkan atas berkajang kajang kertas. pray for my success :)


so here my exam schedule.

Wed 8hb 9am - Fundamental International Logistics
Fri 10hb 9am - E-Logistics
Sat 11hb 9am - Transport and Environment
Mon 13hb 9am - Custom and Excise
Thu 16hb 2pm - Pengajian Malaysia
Fri 17hb 9am - Fundamental Warehouse Operation
Sat 18hb 9am - Movement of Goods


tipulah if i'm not nervous to face it. but heh try to hide it with my cold face. ihiks. and tipulah kalau cakap I dah ready 100% . takk okey. rasa macam banyak je belum cover and yeah what can I do after usaha. berserah :')


all the best juga buat semua unikl student. and A-Level German INTEC. buat yang terbaik! 


p/s: I wonder, ada tak orang yang baik hati. bukan saja doakan kejayaan dan kemudahan aku ketika menjawab. bahkan tiap kali ada paper siap bacakan yasin buat solat hajat sekali untuk kita tenang dan dipermudahkan urusan. huuu terharunya kita kalau ada.



apa-apa pun, niat belajar
lillahi taala



peace


May 2, 2013

impian

assalamualaikum and morning. 
3.24am already. ehee


btw, semua orang ada impian.
ini aku nak cerita impian orang perempuan mengikut pandangan aku.
kan aku suka memerhati dan menelah hati. lulzz



okey. masuk cerita.
mungkin bagi semua perempuan. mereka ada impian
punyai suami yang berkerjaya. pekerja kolar putih. takpun biru.
( engko pegi tanya incik google kalau taktau kolar putih kolar biru hapee )



sambung menceceh,
senang cerita, lelaki yang ada kerjaya yang boleh menjamin kesejahteraan hidup orang perempuan waima suri rumah sekali pun. maka di sininya aku terfikir bila terserempak dengan pekerja-pekerja lelaki yang sorong troli jual ayam dekat pasar. lelaki yang kerja sebagai nelayan. lelaki yang kerja sebagai pembancuh lori simen. lelaki yang kerja tebas rumput tepi highway. senang cerita, bukan pekerja kolar putih atau kolar biru laa.


adakah jodoh untuk mereka jika semua perempuan pasang impian seperti yang dinyatakan di atas? 


korang baca lah blog ni. dia ada terangkan pasal sekufu. aku malas nak taip lebih




btw itu semua jodoh. Allah lebih tahu. 
korang terus doa je okey. He is always listen. insyaAllah :)



p/s: tak salah impian setinggi gunung. tapi balik pada diri. tengok mana yang kurang tu betulkan dulu. peace