Jan 9, 2013

a week before new sem

assalamualaikum,
pekabar semuaaaa. okey memang cuti ni malas gila nak update blog. idea ada tapi malas malas malas ! shuhhhhhhhhhhh kau malas!


key keyy. a week before new sem start, aku jadi kakak aku punya babysitter. okey bukak babysister anak kakak aku. bilamasa pulak depa kawen. tapi kakak aku! kekekeee. sebab dia tak berapa terer nak drive so aku laaa yang guide dia.

actually since wednesday last week aku berkampung dekat putrajaya. okey time tu banyak saaaaaangat dugaan. dengan side mirror patahnya. engkau tahu first time aku pergi alamanda boleh pulak side mirror patah langgar tiang batu kat carpark alamanda tu. apa punya malang nasib. punya laa aku sensorang gulung soletep merah besar tu bagi dia okey sikit laaa. kalau dak terkulai ke side mirror tu since ada wayar apatah sambung dengan side mirror tu. huuuu sedih au. dah ler sensorang, hujan lebat gila plak tu. nasib jenis carpark berbumbung.


lepas tu hantar bengkel, okey aku suka gila bengkel ni. kembara suci sdn bhd nama dia. owner dia malay. first time tau nampak bengkel kereta besar owner melayu. lepas aku hantar kakak aku kerja/internship, aku pergi laa bengkel tu since ada sorang worker tu suh datang awal sikit sebab kalau lambat nanti banyak kereta depa nak repair. aku pun okey je since aku takde bende nak buat. tapi pagi tu depan ada meeting plak. lama katanya.


so ada sorang worker ni offer aku hantar balik rumah then nanti if kereta dah siap they will call me. dengan aku tak bape pro nya jalan dekat putrajaya ni, memang sesat laaa kenn aku bawak orang tu. kahkahkahh. and you know what, people yang hantar baik rumah tu dia punya owner kott. OWNER. i was likeee, WOAAAA. muda lagi in thirthy something i think. respect sama lu laa brother. jiwa kental. bukan senang weh nak business business ni.


aku malas nak cerita part depa tak call aku lepas kereta siap tu. ciss! just think positive they forget to call. since aku pun bangang gak time tu lupa nak ambik contact number bengkel tu. my bad my bad. melayang duit teksi. elaun januari aku banyak habis sebab betulkan side mirror tu. nasib abah ganti :p heheeee. (repair kereta tade discount for student ke?)



apa pun pengalaman. bila lagi nak merasa duduk tempat orang ye dak. bila lagi nak ada pengalaman conduct sendiri bila kereta rosak kan? belum lagi tayar pancit tepi jalan. can't imagine camne nak buat kalau jadi camtu. 


lagi sehari dekat putrajaya ni, malam esok dah nak gerak balik johor. new sem will start next week. hope sem 4 more better than before :)





*ada sorang worker dekat kembara suci tu handsome. wootwooot. bukan handsome sebenarnya. manis. datang jer bengkel, mesti muka dia dulu aku nampak. sape nama bang? ekekekkeee :D
 


peace! :D


No comments:

Post a Comment