Dec 3, 2012

walkathon story

assalamualaikum and salam sejahteraaaa :)


hostel sweet hostel. baru sampai hostel dahh on lappy. rindu ai dengan beliau. konon nyeeee. hohooo. so yeah entry ni full dengan gamba yee uolss. sila nikmati telatah kami yang cecomel nie haaa (sila muntah )

so this program is ekspedisi merentas selatan negeri johor. 168km kauu jah! and my group is a first group. we all kena bejalan 42km from bandar penawar - kota tinggi. serious cakap, memang kaki rasa nak tercabut! silap haribulan boleh kena potong jalan terlebih sangat.

even hujan pun kami redah tau. sebab dia longest non-stop walk relay. malaysia book of record okey. so sesape yang area johor or bandar penawar yang lalu jalan tu, yang nampak kami haaaai! we're on charity work. hihiii

abu cakap, aku orang gila buat kerja buang masa -,- jahat betei dia tu. nak je aku cecubit perut montel dia tu. ahhaaaa. so jom layan gambarrrr


banner ekspedisi 

 kampung ni kandang kambing pun ada astro. kelasss kau jah! hahaa

 kitorang main ngan dia. nama dia ketipang. 8 bulan. coooomel sangat :D

 me with one of the villager. qisrina ariyani. dia minat nyanyi keyy. impian nak masuk idola kecil. cita-cita nak jadi doktor gigi. hohoo

 nampak tu sijil besar gedabak dia tu. hahahaa

sagu hati je dapat main sukan rakyat au. sedih ai -,-


 before we start 
me, bu, kona, baww

beskal pinjam. crew punyeee. hohooo

err pantai ke. bukan kott

 abaikan budak gedik di situ

 met new sister, teh shahirah. DIL 12/2

 with kak ila. kakak suka cakap :D

 gegadisss :D

 kampung dekat situ banyak gilaaa pulasan kot! memang puas makan :D

 jalan sikit gambar. muhehheee :D

tepi laut. teh, me, zu and bu

 kak mira, kak fafa, kak ila, teh, me, zu and bu. hihiii
kami laaaaaaagi! :D

 berdholan dholan nang kampung orang :D


nampak tak tu semangat nak makan buah pulasan sanggup panjat nak ambik buah memerah kat atas pokok. tapi manis kottt. kira berbaloi aa kalau jatuh ponnnn :D


berkelah tepi jalan. memang time ni semua dah injured dengan kaki melecet nyee. kaki saya cramp keyyy. red rain coat tu hakim, micet student. rambut macam pompuan. aku rasa sebab user jalan raya tu hon-hon haa sebab diorang ingat yang terdampar tepi jalan tu sume pompuan laa kot. time ni zu sempat lagi tido weh dengan kaki sesakit nye tu. hahaa. belakang kaki atas penghadang jalan tu wafi. dia memang antara orang kuat group 1. thanks wafi !

me :)

gambar masa berjalan tak ada laa. since bag semua dah tak boleh nak carry, memang mengah so camera handphone semua simpan dalam kereta. lagi pun hujan so tak boleh nak buat apa laaa kann. basah kuyup kami. nak gambar bebanyak dari camera orang lain gak. acane nak dapat dari dorang nie? -.-


video main ngan kambing tak boleh nak upload dekat blog. sedihh :( 
i'll try next time. keyy
that's all. 
actually banyak sangat nak story tapi mata dah tak menahan. 
byebye




4 comments:

  1. eee . dah la buang masa , main dgn kambing -.- rakam pulak tu . satu hal dah buang masa . BOOOOOOOOOoooooooooo . kami anti orang yg buang masaaaaaa

    ReplyDelete
  2. buang mse?????xde la...bezzz n dpt pnglaman bru

    ReplyDelete
  3. aha . iyalaaaaah bezz sangat tu fafa -.-

    ReplyDelete
  4. hahaaaa. abu memang dengki ! jealous lattewww :P

    ReplyDelete