Dec 4, 2012

persekitaran.

assalamualaikum and hollaaaa readers! 



bila orang cerita,
she's married and have a childrens. but she's still hang around with guys also sleep with other guy. i'm speechless. bila orang cerita that she's not virgin. i'm speechless. bila orang bagi tahu that he's a gay and have a 'boyfriend'. i'm speechless.


aku hidup dalam fantasi yang mana aku percaya yang benda macam tu hanya terjadi dalam drama-drama melayu, korea, cina, omputih. tapi sebenarnya itu kehidupan realiti.


aku masih naif dengan kehidupan. orang cakap jangan tertipu dengan keindahan yang ada. aku masih mentah dalam menilai. aku pemerhati orang. dan aku berharap mata aku tidak tersilap dalam membuat andaian. 


dunia ni menakutkan bukan? bila iman bukan jadi pegangan


aku bercerita dengan zuhairah, aku takut andai aku tersalah pilih kawan. kawan yang hanya tahu hidup senang bersama. kawan yang tikam kawan. emak aku selalu pesan, engkau kalau dah tergolek jatuh, kawan baik macam mana pun diorang hanya boleh comfort engkau. tapi nak menghulur tangan, satu pun belum tentu. ya, aku dah merasa.


look inside you and be strong. and you'll finally see the truth that a hero lies in you - mariah carey, hero


 
look up in the sky


4 comments:

  1. kawan penting dalam hidup ni . Harap ecah x tersalah pilih kawan . Nice entry sis :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. at the same time we need kawan dalam apa situation pun. sebab ada 1001 definition di sebalik ada nya kawan. create experience bila kita berkawan and makan pahit dan manis suka dan duka. kadang kala kawan juga akan bantu kita tika kesusahan. we called panorama hidup. kita di dunia diberikan tugas untuk menganalisa benda baik dan buruk. okay la 

    ReplyDelete
  4. true! kawan memang penting. just nak percaya 100% memang tak boleh.

    ReplyDelete