Aug 12, 2012

penghujung ramadan

assalamualaikum para gadis dan jejaka.



rasa macam dah lama sangat tak update belog padahal BARU 15 hari. hewhewww. tak ada idea laa since balik college ni. may be sebab tak banyak keluar. tak berjumpa dengan perangai-perangai orang yang boleh di perkatakan di sini. bukan mengumpat okeyy dalam belog aku. just tulis pasal realiti hidup.



currently i'm lepak-ing at rooftop chilling myself alone without my friends around. just my lappy and music. ayat al-Quran sometimes if my playlist played it. *dang! tu pun nak mention ke azilaa


rooftop where i'm chilling myself. for first time datang after 3 sem jadi penghuni siswi hostel. no one around. mungkin sebab harini ahad, then mereka masih enak di atas katil. heee


aa just ignore about it.
now kita dah sampai penghujung ramadan kakak-kakak dan abang-abang. mungkin kalau dulu. di kala umur masih di alam persekolahan tu. rasa nak raya tu lagi membuak-buak. but now. naaah. i can't feel about it. dengar lagu raya pun tak excited. just part nak balik rumah tu je yang tak boleh tunggu. rindu le family :')



benar. 10 malam terakhir ni lah paling susah buat kita nak melawan nafsu-nafsu bershopping. jangan berlebihan ya rakan-rakan. bersederhana dalam sesuatu. ingat rakan-rakan kita di syria, myanmar dan yang kurang berkemampuan. yang hanya kais pagi makan pagi kais petang makan petang. itu pun ada yang langsung tak makan.




aa sudah-sudahlah tu azilaa.
emm, adakah ramadan tahun depan bakal kita temui? sama-sama kita doa semoga panjang umur. murah rezeki dan sentiasa dilimpahkan rahmat olehNya. InsyaAllah :)


 
every people want their own freedom


jangan hanya mencari lailatul qadar pada satu malam sahaja. cari lah keberkatan dan kebaikan pada setiap malam :)


3 comments:

  1. Du'a to Allah for extend the age and meet the next Ramadan. Amin. InsyaAllah =D

    ReplyDelete
  2. mama ila. merapu je kerja. ohsem :)

    ReplyDelete