Aug 23, 2012

beraya with them

assalamualaikum le friends,



dah raya kelima dah. lagi tiga hari nak balik kolej. kfine 
harini join student simpang lima baraan raya. hihii since aku study out of sungai besar. so major of my friends banyak kat tempat yang jauh-jauh. sedih! kfinee since aku rapat ngan erma, and dia ni kecoh bak hang kenkadang cerita pasal aku kat kenkawan dia. so some of them jadi kenal who is ila. teheee 8)



ahaa. actually since i'm form 4 dah start join diorang beraya. mula-mula tu segan gan gan sikit. lagi-lagi bila pegi raya rumah cikgu diorang. soalan wajib 'siapa ni?' and aku mampu sengih. muka kebal tembok cina katanya. kemain 



kenkadang tu adalah le guys yang tak selalu join beraya tanya. woooi siapa yang baju tut tut tutt tu? tadi tu ada jugak yang tanya. bak kata shakira. aku mana dengar. ahaa


hai imma ila. one of bestfriend erma and puteri *lambai - lambai :D


picture of them: 23082012. thanks korang :)

sorry. tak semua aku tau nama korang.
tapi kalau terserempak kat pasar tu insyaAllah cam muka


le guys. ahaa ada laa dua tiga orang aku kenal.
tu pun ahli tetap yang join raya since form 4



even jumpa tak selalu. tapi ukhuwah yang terjalin tu sampai bila-bila.
terima kasih semua! :')

p/s: shak, amna, ayu. nak gambar. cmne? heee :D



Aug 17, 2012

hari raya tiba lagi

assalamualaikum adik manis abang handsome



well sedar tak sedar dah tiba ke penghujung ramadan. cepat je masa berlalu tinggalkan kita. sesungguhnya benda yang jauh adalah masa lepas so yeahh. this for you all ..


andai kata ada salah  dan silap. ada terguris hati dalam saya sedar atau pun tak mohon maaf zahir dan batin. kadang-kadang kita tak sedar lidah ni terlalu lancang dalam menutur.


sambutlah ramadan dengan penuh sederhana. ingat rakan-rakan kita yang tidak bernasib baik. so yeahh just enjoy your hari raya. makan jangan tak ingat dunia okeyy ! :D



to my family, jiran-jiran, para bloggers. twitter followers. facebook friends. cochraneans. mitecian. kawan-kawan ayskl. sk seri utama. sra al-ehsaniah. plkn kem kepimpinan segari. dan sesiapa sahaja yang pernah jumpa even sekali, terserempak tepi jalan. bertukar senyuman. two words. sayang korang :)




Aug 12, 2012

penghujung ramadan

assalamualaikum para gadis dan jejaka.



rasa macam dah lama sangat tak update belog padahal BARU 15 hari. hewhewww. tak ada idea laa since balik college ni. may be sebab tak banyak keluar. tak berjumpa dengan perangai-perangai orang yang boleh di perkatakan di sini. bukan mengumpat okeyy dalam belog aku. just tulis pasal realiti hidup.



currently i'm lepak-ing at rooftop chilling myself alone without my friends around. just my lappy and music. ayat al-Quran sometimes if my playlist played it. *dang! tu pun nak mention ke azilaa


rooftop where i'm chilling myself. for first time datang after 3 sem jadi penghuni siswi hostel. no one around. mungkin sebab harini ahad, then mereka masih enak di atas katil. heee


aa just ignore about it.
now kita dah sampai penghujung ramadan kakak-kakak dan abang-abang. mungkin kalau dulu. di kala umur masih di alam persekolahan tu. rasa nak raya tu lagi membuak-buak. but now. naaah. i can't feel about it. dengar lagu raya pun tak excited. just part nak balik rumah tu je yang tak boleh tunggu. rindu le family :')



benar. 10 malam terakhir ni lah paling susah buat kita nak melawan nafsu-nafsu bershopping. jangan berlebihan ya rakan-rakan. bersederhana dalam sesuatu. ingat rakan-rakan kita di syria, myanmar dan yang kurang berkemampuan. yang hanya kais pagi makan pagi kais petang makan petang. itu pun ada yang langsung tak makan.




aa sudah-sudahlah tu azilaa.
emm, adakah ramadan tahun depan bakal kita temui? sama-sama kita doa semoga panjang umur. murah rezeki dan sentiasa dilimpahkan rahmat olehNya. InsyaAllah :)


 
every people want their own freedom


jangan hanya mencari lailatul qadar pada satu malam sahaja. cari lah keberkatan dan kebaikan pada setiap malam :)