Jul 11, 2012

susu ohh susu.

assalamualaikum para fellas! :)



macam mana nak minum susu?
hahaaa. aku tahu mesti ramai para reader macam erks susu?! eeeei tak sedap! takkkkk sedap and eeeei tak sedapppppp. owkey cukup. aku paham isi hati korang.


doluu doluu pun aku macam korang. langsung tak minum susu since ada peristiwa that i can't story here. biarlah jadi rahsia antara aku dan Allah. memang since peristiwa tu aku tak minum susu. maybe time tu 5 or 6 tahun. i'm not very sure. lupa dah.


one day. time form 4. koperasi sekolah memang ada jual air. then aku beli susu HL chocolate seperti gambar rajah di bawah. beli yang kecik je. well aku memang boleh minum yang perisa coklat, strawberry but yang susu putih tu je i can't.


 

tak tahu kenapa. ada satu hari tu. member aku bagi susu dutch lady. then aku try minum. but at the end aku buang balik susu yang aku minum tu. punyalah kawan aku membebel. heee sorry kawan!



back to my story, bila aku minum coklat HL ni, rasa dia good-good je. tak muak and just nice. bila dah dua tiga hari beli air perisa coklat then aku terfikir, why not aku cuba yang susu punya. so the next day aku pun beli. pastu minum and wowww, boleh habiskan kottt. 


so sejak haritu aku minum susu HL until one day aku fikir cuba minum dutch lady pulak. and hasilnyaa, yeay tekak aku dah boleh terima. hahaa sekarang minum susu apa pun dah boleh telan. well korang yang tak minat tu boleh cuba cara aku.





minum susu HL! 
ohh susu goodDay pun sedap jugak. try lah! 


milk.good for our body 




3 comments:

  1. haz pun suka gilaaa minum susu HL! tp yg slalu haz bli yg xde prisanye. hee ^^

    ReplyDelete