Jul 19, 2012

sentiasalah berpositif

assalamualaikum si manis dan handsome :)






sebenarnya ada sebab kenapa aku tweet ayat tersebut. kakak aku tweet someone merintih berhati-hari sebab putus cinta. one of my friend also. major 'em entries pasal ketidakadilan dalam hidup. tak ada semangat.



siapa kata menangis tak boleh? boleh! tapi biarlah berpada. menangislah. lelaki ke perempuan ke tak salah korang nak menangis. menangis merupakan satu terapi untuk kita berasa tenang sebenarnya. macam kita dah hamburkan segala masalah kita.




korang, kawan-kawan saya, sentiasalah berpositif. mungkin kita putus cinta sebab ada someone yang lagi better. Allah aturkan sesuatu benda tu ada hikmahnya. maka sentiasa berperasangka baik. even kalau kita dah bersabar banyak mana pun. tak ada benefit from that mungkin kerana usaha kita belum cukup. doa kita masih cacat cela. solat kita masih tak sempurna. 



mungkin ada yang mempersoalkan. kenapa dia kaya? pandai? cantik/handsome. sedangkan dia langsung tak buat kebaikan. just ingat semua tu hanya dugaan yang Allah bagi dekat dia. yang tak cantik/handsome tu bersyukur jelaa. korang sentiasa terpelihara dari mata-mata yang melihat. 





habib cakap aku berubah to alim based on my tweet/facebook. i'm still the old one lah. yang masih banyak bercakap nonsense. mungkin cuba berubah sikit-sikit. please jangan takut. i'm still the old one. you should be happy because your friend want to be more better than her past. bukan senang nak berubah but bukan susah nak mencuba. sikit-sikit. pray for me :)


kawan mana tak happy bila kawan baik berubah
pray for me too :')




guide us to the straight way
[al-Fatihah: 6 ]




2 comments:

  1. betul tu . . .
    sometime if someone tu putus cinta bkn sbb their partner got the better one , tapi sebab someone tu punya attitude . . by di"putus" tu lah they need to learn they own mistake . . ^_^

    ReplyDelete
  2. guide us to the straight way. amin :)

    sama-sama kita be positive..:)

    ReplyDelete