Jul 25, 2012

nikmat dan rahmat

assalamualaikum and salam ramadan.



after two months spending my holiday at home now it's a time to me, my friend and all Mitecian to go back to our college. nahh now mashitah and me chilling at TBS waiting ateen and hisyam to go back together to JB. ticket pun tak beli lagi actually. teruk kan? hahaaa.


turun dari KTM, we're rushing to surau since mashitah belum perform her prayer. otw to main building ada sorang pakcik ni. and he's blind. pity with him. jalan sendiri using tongkat. mungkin dia dah biasa. but kita yang tengok ni rasa simpati. lebih-lebih lagi sesama muslim. bukan maksud with other religion tak simpati. sesama muslim mean's kami puasa. and rasa simpati tu bertambah. 


kita yang sempurna ni sentiasalah tanamkan rasa syukur dalam diri. nikmat dan rahmat yang Dia bagi gunakan dengan elok. hidup bukan semata untuk enjoy. ada batas dalam perbuatan kita. just ingat dunia ni hanya sepohon pokok yang rendang ( nikmat ) bagi si musafir ( kita ) menumpang teduh. sampai masanya, nak atau tak nak kita kena teruskan perjalanan.

selesema kena aircond dekat TBS. 
teruk betul tak boleh bawak duduk overseas. ceh


so yeayy. doakan my new semester. hope the new sem more better than before.
may be jarang update my blog after this. will miss it. love my zilaisachi :)


me and ateen after she's arrived 

TBS sejuk mak oi! selesema dah ni T.T






1 comment:

  1. semoga semester baru anda menjanjikan yang terbaik belaka..:)

    ReplyDelete