Jul 14, 2012

jangan terlalu melampau; don't be so extreme

assalamualaikum para fellasss! :)



heboh tiga empat hari lepas kisah lelaki mengamuk dekat jabatan kerajaan tu kan. siapa tak update pasal news tu. hahaaa kau duduk dekat bawah tempurung mana weh? ambik tahu laa sikit berita yang jadi dekat malaysia nie

 
his blog that i can't open it


emm emm. diorang cakap that guy pun blogger. so since i'm one of the blogger too, i tried to find his blog. but it's cannot be open. mungkin dah di block or diorang nak buat siasatan. so i can't read all of his entries. too bad. nak juga tahu perspektif dia. macam mana gaya tulisan dia.



hahaaa. mungkin kalau blogger muda lain malas nak ambik port but for me benda tu serius. using a blog as a medium untuk sebarkan ajaran sesat. benda-benda yang melanggar hukum. yang boleh sebabkan imam terhakis. bahaya wooi

 
after di tembak

korang! korang yang suka baca blog sana sini. nak cari info itu ini. jangan lah jadi terlalu extreme dengan benda-benda kita tak tahu sahih ke tak. agak-agak ragu tanya siapa-siapa. kawan, parents korang. ustaz ustazah yang arif. jangan terlampau taksub. akidah boleh terjejas ye kawan-kawan. 



ingat ya kawan-kawan. walau dunia serba canggih sekali pun, amalan-amalan khurafat tu tetap ada. walau moden mana pun cara hidup kita, sihir, santau, ilmu ajaran sesat sentiasa ada. almaklum kita umat akhir zaman, makin rancaklah agenda-agenda yang nak pesongkan akidah kita.


boleh nak baca. tapi jangan terlalu melampau sampai percaya. kita hanya bersandarkan dengan iman yang setipis kulit bawang ni. akal kitalah yang membantu baik atau buruk benda tu. Wallahualam.


he's the man


sometimes pelik dengan orang yang extreme dengan politik. umur pun belum masuk umur mengundi. chill jelaa bro/sis. jadi pemerhati politik je sudah. jangan nak hina sana sini. lu pun tambah saham nanti. so inti pati entry aku kali ni. kita kalau nak buat sesuatu tu biarlah bersederhana dalam segala hal ye abang and kakak :)




1 comment:

  1. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-by-us.html mari join sini dear..byk hadiah menarik

    ReplyDelete