Jul 8, 2012

hei hei masak memasak.

assalamualaikum para zilaisachies! hee



well nowadays kita mestilah jadi orang yang serba serbi booooleh! tak kira lelaki mahupun wanita. well, aku tak nafikan dengan kepesatan pembangunan, ramai antara kaum wanita yang umur dah 20 and above kepakaran memasak hanya bukak bungkusan megi dan tuang air panas. 


jangan nak tipu kalau tak ada orang seperti yang aku nyatakan. mungkin sebab kesenangan hidup dari kecik dah ada bibik agaknya. lelaki pun sama. jangan tipu kalau ada yang tak tahu lengkuas or bunga lawang tu hapee.


at least, tahu masak makanan kegemaran korang pun dah okey. satu dua lauk yang basah. tak kan nak hadap telur goreng, ayam goreng, ikan goreng. benda goreng-goreng, hari-hari kan? mana best!


yang lelaki pulak, kalau dah kahwin. bini bersalin tengah pantang. iya kalau mak/mak mentua korang ada kira syukur ada orang boleh masakkan. kalau tak ada? tak kan nak beli luar hari-hari. lari bajet belanja rumah nanti. 


pengajarannya di sini, lelaki dan perempuan zaman laa ni. haruslah tahu pegang sudip and kuali (memasak). tak adalah kalau mak korang dekat utara, korang dekat selatan merengek-rengek call nak makan itu ini. hohooo







maka, kempunanlah Citra nak merasa lemak tempoyak sehebat negeri perlis. hohooo cerita tak ada kena mengena antara hidup dan mati. tamat!



perlis-johor okey lagi aku rasa. cecite yang blaja obersis tu. tunggulah kau balik baru merasa. obersis ada tempoyak ke masalah nye? =,=




p/s: korang perlu tahu antara faktor punca perceraian zaman hari ini ada yang kerana isteri tidak tahu memasak. dan suami tidak mahu membanting tulang tolong isteri kemas rumah. manis masa bercinta memang semua indah. nanti dah kawen, suami tak nak tolong masak pun potpetpotpet. aku tak potpet. aku suka cakap! kahkahh

5 comments:

  1. yeahhhh. practise! dari hangit jadi yang awesome. hohoo

    ReplyDelete
  2. haha.. sebijik kena atas dahiku XD
    susah la blja msk, xmcm study u exam..huhu

    p/s:
    ad word vrfction lak..huhuhu

    ReplyDelete
  3. btol2..kena tahu masak..haha. *ven diri sndiri tak pandai mne..hee

    ReplyDelete