Jul 28, 2012

our future in our hand. but our fate on Allah SWT behalf

assalamualaikum si manis. salam ramadan :)



alhamdulillah, masih di beri kesempatan untuk kita berpuasa pada hari ke-8. semoga terus di beri kesihatan yang baik kepada kita.


based on my title, sama maksud dia macam kita hanya mumpu merancang tapi semua atas kehendak Dia. kita hanya mampu merancang yang baik untuk masa depan kita. tetapi kita tidak tahu apa yang akan terjadi. kita tidak tahu apa yang kita rencanakan itu membawa kebaikan atau tidak kerana takdir kita siapa yang tahu melainkan Dia.



macam kita merancang sebaik mungkin dengan si dia. menjaga hubungan agar bersama sehingga akhir hayat. tapi mungkin sebab takdir yang sudah tertulis sebaik roh kita di tiup di dalam jasad yang jodoh kita bukan dengan si dia. maka redha itu harus ada dalam diri.


kita jaga kesihatan macam mana sekali pun. kalau takdir Dia kita mati di usia muda. tetap akan terjadi. sebab itu, nak berubah jangan di tangguh- tangguh. biar sedikit asalkan ada usaha ke arah itu. 



bukan maksud aku, kita seratus peratus serah pada takdir saja. 
contoh situasi: takdir aku memang miskin. maka selamanya aku miskin. 

kita boleh ubah takdir kita dengan izin Dia. maka jika kita bersedih, sentiasa percaya plan kehidupan yang Dia rencanakan untuk kita sebenarnya lagi baik.





try untuk positifkan diri. mohon Allah permudahkan segalanya.

 

Jul 25, 2012

nikmat dan rahmat

assalamualaikum and salam ramadan.



after two months spending my holiday at home now it's a time to me, my friend and all Mitecian to go back to our college. nahh now mashitah and me chilling at TBS waiting ateen and hisyam to go back together to JB. ticket pun tak beli lagi actually. teruk kan? hahaaa.


turun dari KTM, we're rushing to surau since mashitah belum perform her prayer. otw to main building ada sorang pakcik ni. and he's blind. pity with him. jalan sendiri using tongkat. mungkin dia dah biasa. but kita yang tengok ni rasa simpati. lebih-lebih lagi sesama muslim. bukan maksud with other religion tak simpati. sesama muslim mean's kami puasa. and rasa simpati tu bertambah. 


kita yang sempurna ni sentiasalah tanamkan rasa syukur dalam diri. nikmat dan rahmat yang Dia bagi gunakan dengan elok. hidup bukan semata untuk enjoy. ada batas dalam perbuatan kita. just ingat dunia ni hanya sepohon pokok yang rendang ( nikmat ) bagi si musafir ( kita ) menumpang teduh. sampai masanya, nak atau tak nak kita kena teruskan perjalanan.

selesema kena aircond dekat TBS. 
teruk betul tak boleh bawak duduk overseas. ceh


so yeayy. doakan my new semester. hope the new sem more better than before.
may be jarang update my blog after this. will miss it. love my zilaisachi :)


me and ateen after she's arrived 

TBS sejuk mak oi! selesema dah ni T.T






Jul 24, 2012

Amanda Mabel

assalamualaikum and salam ramadan! :)


Who is Amanda Mabel? she's a photographer. one of my favourite photographer. her artwork sooo nice. I just like it. even her name. for me, it's have a value. commersial value.



some of her artwork








 



photo 




 


instagram: amandamabel
she's 18. and from singapore :)



p/s: I just name my diary as a mabel. hee. I don't know why. but I love it. and amanda, if you don't mind, would you be my wedding photographer if the time come? just hope for it even I know it's just a dream. naah never mind :)

Jul 23, 2012

Freebies:Shoutbox

assalamualaikum heyheyhooo. hahaa



ni saja nak try buat freebies. first time ni . kalau berkenan ambik laa. hihii. insyaAllah kalau rajin kita buat banyak-banyak lagi. kalau ada nak tanya boleh comment :)








http://i422.photobucket.com/albums/pp308/azila93/Freebies1-1.png








http://i422.photobucket.com/albums/pp308/azila93/Freebies2-2.png





http://i422.photobucket.com/albums/pp308/azila93/Freebies3-3.png







http://i422.photobucket.com/albums/pp308/azila93/Freebies4-4.png




background dia tengok macam tak transparent kan? it's actually transparent. that's my blog effect bila saya letak gambar. that's why jadi macam tu. kalau ada problem pape just tell me. lagipun ni my first time try. so maybe ada kurang sana sini. just enjoyyyy!





Pengantara kita dan Dia

assalamualaikum para fellasss.



hahaaa macam dah lama tak update padahal baru tiga hari. urmm straight to the title. kita selalu baca pasal ni:


Allah S.W.T berfirman, 
“Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur’:26)






but pernah tak kita dengar, sometimes Dia kurniakan kita ( orang yang biasa-biasa ) seseorang yang baik ( baik pada agama dan juga akhlaknya ) sebagai jodoh untuk menjadi pengantara kepada kita berubah. Seseorang yang nak berubah memerlukan tulang belakang. Pembimbing yang dapat hold their hands together to choose the right path. 



semoga kita di kurniakan 'pengantara' itu sebagai jodoh kita. 

doa adalah pengantara kita dengan Dia
berdoalah tanpa putus asa 
sesungguhnya Dia Maha Mendengar




 

pssst: entri sekadar untuk di baca. saya berkongsi dengan kawan baik saya, an nissa sedikit kata-kata nasihat kepada beliau ( nasihatlah sangat )


kita memang kena berusaha dalam mencari jodoh, tapi usaha kita tu terletak kepada di mana kita berusaha ubah diri kita menjadi yang baik. bukan berusaha mencari di mana jodoh kita berada. sebab jodoh tu memang dah di tulis. kalau jumpa dan rasa si dia baik untuk kita, buatlah istikharah mohon petunjuk. semoga di permudahkan segala urusan anda :)




salam ramadan dari saya. zilaisachi's writer 

 


 

Jul 19, 2012

sentiasalah berpositif

assalamualaikum si manis dan handsome :)






sebenarnya ada sebab kenapa aku tweet ayat tersebut. kakak aku tweet someone merintih berhati-hari sebab putus cinta. one of my friend also. major 'em entries pasal ketidakadilan dalam hidup. tak ada semangat.



siapa kata menangis tak boleh? boleh! tapi biarlah berpada. menangislah. lelaki ke perempuan ke tak salah korang nak menangis. menangis merupakan satu terapi untuk kita berasa tenang sebenarnya. macam kita dah hamburkan segala masalah kita.




korang, kawan-kawan saya, sentiasalah berpositif. mungkin kita putus cinta sebab ada someone yang lagi better. Allah aturkan sesuatu benda tu ada hikmahnya. maka sentiasa berperasangka baik. even kalau kita dah bersabar banyak mana pun. tak ada benefit from that mungkin kerana usaha kita belum cukup. doa kita masih cacat cela. solat kita masih tak sempurna. 



mungkin ada yang mempersoalkan. kenapa dia kaya? pandai? cantik/handsome. sedangkan dia langsung tak buat kebaikan. just ingat semua tu hanya dugaan yang Allah bagi dekat dia. yang tak cantik/handsome tu bersyukur jelaa. korang sentiasa terpelihara dari mata-mata yang melihat. 





habib cakap aku berubah to alim based on my tweet/facebook. i'm still the old one lah. yang masih banyak bercakap nonsense. mungkin cuba berubah sikit-sikit. please jangan takut. i'm still the old one. you should be happy because your friend want to be more better than her past. bukan senang nak berubah but bukan susah nak mencuba. sikit-sikit. pray for me :)


kawan mana tak happy bila kawan baik berubah
pray for me too :')




guide us to the straight way
[al-Fatihah: 6 ]




Jul 17, 2012

kita hanya berusaha

assalamualaikum si manis dan kacak :)



on the way nak pegi shah alam isnin hari tu aku baca paper Metro. Metro kalau cerita dia mesti tajuk berita nak gempak-gempak je enn. hahaaa okey. then aku tersentuhlah baca pasal this guy. dia kena demam panas time kecik and tumbesaran dia terbantut since menghidapi lumpuh otak (cerebral palsy)



bila rakan-rakan sebaya tengah tungkus lumus nak hadap PMR this coming oktober maybe, dia hanya mampu baring je. ohh ya nak baca seterusnya boleh click the red  link ey. oh that is from Sinar Harian. yang aku baca hari tu dekat Metro : 


Tumbesaran remaja 15 tahun terbantut 


aku cakap dekat mak aku "kesiannya mak budak ni. lahir normal lepas tu demam, tumbesaran dia terbantut"


then mak aku cakap. baby ni kalau demam memang kena jaga elok-elok. body dia mana boleh tahan sangat. then mak dengan abah aku bagi lah tips kalau baby demam panas. 

tips if baby demam panas:
  • ambik tuala rendamkan dalam air then letak atas dahi baby. buat berulang-ulang to reduce temperature. kalau ada ais, elok letakkan sekali
  • sentiasa check suhu badan baby. suhu yang terlalu tinggi akan akibatkan sawan
  • lap tempat-tempat tersorok seperti ketiak, leher dengan tuala lembab.
  • balut badan baby dengan tuala lembab bagi nak sejukkan.
  • sentiasa pantau. kalau kita kerja, jangan serah 100% uruskan jaga baby dekat pembantu. elok ambik cuti.
  • bawalah ke klinik/hospital. yang dua atas tu antara langkah awal. mungkin baby demam tengah malam then nak tunggu siang baru nak bawak pegi klinik.  

sistem imune baby ni lemah so body diorang tak boleh nak kawal suhu tinggi. untuk mak-mak yang dah ada dua tiga anak tu mungkin tak ada masalah nak tangani baby sakit. tapi yang baru dapat anak first tu. hati-hati.

 

ceyy entri aku kali ni macam gaya dah ada anak. padahal umur baru 19 tahun! hahaa tapi berguna apa mak aku bagitahu sekarang. mana tahu berguna one day. tak adalah aku kelam kabut. hee


tapi apa pun kita hanya berusaha. kalau Allah kata jadi, maka jadilah. siapa kita nak menolak takdir kan? btw lagi empat hari nak puasa. moga sempat 30hari ramadan buat kita semua :)



Jul 16, 2012

cinta membawa ke syurga

assalamualaikum adik manis dan abang handsome :)





perspektif cinta bagi aku bukan saja antara lelaki dan perempuan. ada tanggungjawab yang besar perlu di galas bersama. i love you, i miss you akan hilang terus sekiranya tanggungjawab tu tak dapat di laksanakan bersama.



definasi cinta tu luas. letak Pencipta kita di tempat pertama. seterusnya barulah orang-orang yang kita sayang. serahkan hati kita sepenuhnya pada Pencipta kita. nescaya kalau kita lemah, kita masih boleh berdiri. 


so teman sekalian, bawalah cinta kita ke jalan yang di redhai untuk mendapat bahagia yang hakiki :)



 



malu sebenarnya nak tulis banyak-banyak pasal cinta. macam aku belum cukup besar nak tulis cerita cinta uda dan dara. 


Jul 14, 2012

jangan terlalu melampau; don't be so extreme

assalamualaikum para fellasss! :)



heboh tiga empat hari lepas kisah lelaki mengamuk dekat jabatan kerajaan tu kan. siapa tak update pasal news tu. hahaaa kau duduk dekat bawah tempurung mana weh? ambik tahu laa sikit berita yang jadi dekat malaysia nie

 
his blog that i can't open it


emm emm. diorang cakap that guy pun blogger. so since i'm one of the blogger too, i tried to find his blog. but it's cannot be open. mungkin dah di block or diorang nak buat siasatan. so i can't read all of his entries. too bad. nak juga tahu perspektif dia. macam mana gaya tulisan dia.



hahaaa. mungkin kalau blogger muda lain malas nak ambik port but for me benda tu serius. using a blog as a medium untuk sebarkan ajaran sesat. benda-benda yang melanggar hukum. yang boleh sebabkan imam terhakis. bahaya wooi

 
after di tembak

korang! korang yang suka baca blog sana sini. nak cari info itu ini. jangan lah jadi terlalu extreme dengan benda-benda kita tak tahu sahih ke tak. agak-agak ragu tanya siapa-siapa. kawan, parents korang. ustaz ustazah yang arif. jangan terlampau taksub. akidah boleh terjejas ye kawan-kawan. 



ingat ya kawan-kawan. walau dunia serba canggih sekali pun, amalan-amalan khurafat tu tetap ada. walau moden mana pun cara hidup kita, sihir, santau, ilmu ajaran sesat sentiasa ada. almaklum kita umat akhir zaman, makin rancaklah agenda-agenda yang nak pesongkan akidah kita.


boleh nak baca. tapi jangan terlalu melampau sampai percaya. kita hanya bersandarkan dengan iman yang setipis kulit bawang ni. akal kitalah yang membantu baik atau buruk benda tu. Wallahualam.


he's the man


sometimes pelik dengan orang yang extreme dengan politik. umur pun belum masuk umur mengundi. chill jelaa bro/sis. jadi pemerhati politik je sudah. jangan nak hina sana sini. lu pun tambah saham nanti. so inti pati entry aku kali ni. kita kalau nak buat sesuatu tu biarlah bersederhana dalam segala hal ye abang and kakak :)




Jul 12, 2012

tak minat running man?

assalamualaikum para fellasss!



korang tak minat tengok running man?
hahaa. dulu aku pun macam korang. kakak aku dok promote cakap best-best pun aku buat tak tahu je. bila kakak aku gelak sorang-sorang tengok running man i feel like, 'woooi! kau apehal? gila dah!' hahaaa macam tu lah. annoying gila dengar dia gelak sorang-sorang

 

lama juga lah masa tu dah episod 60 something aku tak layan till one day aku bosan tak ada movie nak layan. aku pun ushalah running man ni kebenda. aku tengok main tibai je. ikut dan je nak start dari episod berapa. aku pilih yang ada Yong Hwa since aku minat kott kat dia. hihii tapi tak ada lah die hard fans sangat. minat music dia. aura dia.


  gwang soo, suk jin, jae suk, ace ji hyo, gary, joong kook, haroro 


and memang terbahak-bahak lah aku layan after tu. now orang yang tengok aku plak rasa annoying dengar aku gelak sensorang since roommate aku and geng aku, diorang tak ada yang layan segala jenis korea ni. aku je sesat sorang. heheee



kalau korang stress. layanlah. variety show korea yang lain pun best-best bak kata diorang. tapi aku biasalah. dah minat sikit-sikit tu takdelah semua nak layan. even lagu, band-band korea pun aku minat camtu-camtu je. aku layan cerita je. tu pun yang lama-lama sebab kualiti cerita lama lagi best!



  
HAPPY 2nd ANNIVERSARY 
RUNNING MAN!
loveyouguys






Jul 11, 2012

susu ohh susu.

assalamualaikum para fellas! :)



macam mana nak minum susu?
hahaaa. aku tahu mesti ramai para reader macam erks susu?! eeeei tak sedap! takkkkk sedap and eeeei tak sedapppppp. owkey cukup. aku paham isi hati korang.


doluu doluu pun aku macam korang. langsung tak minum susu since ada peristiwa that i can't story here. biarlah jadi rahsia antara aku dan Allah. memang since peristiwa tu aku tak minum susu. maybe time tu 5 or 6 tahun. i'm not very sure. lupa dah.


one day. time form 4. koperasi sekolah memang ada jual air. then aku beli susu HL chocolate seperti gambar rajah di bawah. beli yang kecik je. well aku memang boleh minum yang perisa coklat, strawberry but yang susu putih tu je i can't.


 

tak tahu kenapa. ada satu hari tu. member aku bagi susu dutch lady. then aku try minum. but at the end aku buang balik susu yang aku minum tu. punyalah kawan aku membebel. heee sorry kawan!



back to my story, bila aku minum coklat HL ni, rasa dia good-good je. tak muak and just nice. bila dah dua tiga hari beli air perisa coklat then aku terfikir, why not aku cuba yang susu punya. so the next day aku pun beli. pastu minum and wowww, boleh habiskan kottt. 


so sejak haritu aku minum susu HL until one day aku fikir cuba minum dutch lady pulak. and hasilnyaa, yeay tekak aku dah boleh terima. hahaa sekarang minum susu apa pun dah boleh telan. well korang yang tak minat tu boleh cuba cara aku.





minum susu HL! 
ohh susu goodDay pun sedap jugak. try lah! 


milk.good for our body 




Jul 10, 2012

#random part 4

assalamualaikum paraaa zilaisachies! kuikuih.



maka. alkisahnya azilaa nak merapu. mari rakyat jelata dengarkan marang kerapu keputeng azilaa merapu ...


alkisahnya. azila bermonolog sendirian.
wahai S3. ku kenangmu dalam mimpiku. berdoalah kamu agar kita dapat bersatu tanpa halangan dunia iaitu duit yang jealous akan kita. sesungguhnya aku kepingin kamu. tiada yang lain hanya kamu.


 

Samsung Galaxy SIII
give me this for free please. or one day i'll grab you by myself. just wait


jatuh cinta pandang pertama kadang boleh buat kita merapu. ahaa





*my random entry ain't share it on facebook, twitter etc

1st GiveAway Cik Balqis

assalamualaikum zilaisachies!


GA againnnn. by cik balqis!


giveaway by cik balqis




to know more info, just click that link wokey!


marilah beramai-ramai join meriahkan suasana
ohh tarikh tutup?
1OGOS2012


cepatCEPAT! hadiah cecomel uolss


salah siapa?

assalamualaikum zilaisachies!
amboi kemain macam readers tu kau punya peminat eh azilaa oi.




salah siapa?
first sekali. haruslah salahkan diri kita sendiri. ehh kenapaa? anda sedang bercakap mengenai apa? mengapa harus salahkan diri sendiri? *banyak soalan kau! hohooo















 


















kes-kes pembuangan bayi. sehari tak sah dalam surat khabar tak ada berita pasal kes ni. mana nilai manusia dalam diri entah. kadang nak salahkan mak bapak pun tak boleh. sebab ada di antara pelaku-pelaku ni datang dari keluarga yang baik-baik.


semua terletak pada diri individu. engkau pakai seksi mana kalau pandai jaga diri insyaAllah tak akan terjebak pada zina. melainkan kalau kena rogol itu mungkin. pakai baju selabuh mana tapi iman tak kuat pun antara faktor.


nak cakap salah pilih kawan? someone tweet long time ago. 
he said: kalau aku berubah, salahkan diri aku. bukan kawan-kawan aku kerana aku yang memilih untuk berkawan dengan mereka. dan aku yang memilih untuk berubah mengikut gaya mereka. *bunyi macam tulah tweet beliau


pendapat aku tak salah nak kawan dengan sesiapa. kaki arak. penagih dadah. mat rempit. sesiapa sahaja. asal pandai jaga diri korang. well from that actually kita dapat pengalaman hidup. 



pandai jaga diri. tanya pada diri. 
iman, jiwa, dalaman kental atau tidak.



*apa perasaan orang-orang yang buang baby ni bila baca berita pasal baby yang diorang buang keluar dekat akhbar? aku bet, sampai mati diorang menyesal. mungkin diorang cakap lantak, janji tak nyusahkan aku. tapi jauh sudut hati. rasa bersalah tu. Allah je tahu. Waalahualam



sedih aku tengok gambar-gambar tu
agak kalau aku yang jumpa sendiri mau gigil badan
sampainya hati
*tanda-tanda kiamat, manusia sudah tiada perasaan belas kasihan sesama manusia



Jul 8, 2012

hei hei masak memasak.

assalamualaikum para zilaisachies! hee



well nowadays kita mestilah jadi orang yang serba serbi booooleh! tak kira lelaki mahupun wanita. well, aku tak nafikan dengan kepesatan pembangunan, ramai antara kaum wanita yang umur dah 20 and above kepakaran memasak hanya bukak bungkusan megi dan tuang air panas. 


jangan nak tipu kalau tak ada orang seperti yang aku nyatakan. mungkin sebab kesenangan hidup dari kecik dah ada bibik agaknya. lelaki pun sama. jangan tipu kalau ada yang tak tahu lengkuas or bunga lawang tu hapee.


at least, tahu masak makanan kegemaran korang pun dah okey. satu dua lauk yang basah. tak kan nak hadap telur goreng, ayam goreng, ikan goreng. benda goreng-goreng, hari-hari kan? mana best!


yang lelaki pulak, kalau dah kahwin. bini bersalin tengah pantang. iya kalau mak/mak mentua korang ada kira syukur ada orang boleh masakkan. kalau tak ada? tak kan nak beli luar hari-hari. lari bajet belanja rumah nanti. 


pengajarannya di sini, lelaki dan perempuan zaman laa ni. haruslah tahu pegang sudip and kuali (memasak). tak adalah kalau mak korang dekat utara, korang dekat selatan merengek-rengek call nak makan itu ini. hohooo







maka, kempunanlah Citra nak merasa lemak tempoyak sehebat negeri perlis. hohooo cerita tak ada kena mengena antara hidup dan mati. tamat!



perlis-johor okey lagi aku rasa. cecite yang blaja obersis tu. tunggulah kau balik baru merasa. obersis ada tempoyak ke masalah nye? =,=




p/s: korang perlu tahu antara faktor punca perceraian zaman hari ini ada yang kerana isteri tidak tahu memasak. dan suami tidak mahu membanting tulang tolong isteri kemas rumah. manis masa bercinta memang semua indah. nanti dah kawen, suami tak nak tolong masak pun potpetpotpet. aku tak potpet. aku suka cakap! kahkahh

Jul 6, 2012

hai. happy birthday!

assalamualaikum para zilaisachies!
ey nama baru. hohooo.




bukan sebab birthday Qayyum harini baru aku terfikir. sebelum ni pun aku dah terfikir. masa tu aku tengah syok sidai baju sambil kepala tengah fikir entry apa best. maka bila teringat umur yang akan menginjak 20, tahun hadapan maka rasa wooooooi! masa makin singkat!


masa apakah?!
waktu kematian kita makin hampir.  sooner or later, who's know.




to Qayyum:
semoga berjaya dunia and akhirat :)

 
nah cupcake sebiji !





Jul 5, 2012

We Help We Care; sukarelawan

assalamualaikum cinta :)



naluri kecil aku kadang-kadang berbisik, jom join program sukarelawan!
tapi kekangan sebagai pelajar, masa, bajet, pengangkutan dll menjadi topik yang sentiasa berlegar di ruang minda. memang pepatah kalau ada kemahuan di situ ada jalan. tapi apakah daya, aku hanya gadis berumur 19 tahun yang masih, bila mahu ke sana ke sini perlu memberitahu ibu bapa. bukan senang nak bergerak bebas. setiap langkah kena di beritahu dulu kemana. faham mereka bukan nak menyekat kebebasan, they are care with their child :)



back to our topic.
menjadi sukarela seronok apa. kita dapat jumpa ramai orang, kita dapat tengok kehidupan dari sisi berbeza. kita dapat berkongsi rasa. hidup. yang. ada. kala. pahit. tak. lupa. manis. kita belajar something new. benda baru yang kita tak di ajar dalam kelas. kadang lihat kesusahan orang buat kita jadi insaf. muhasabah diri apa kita dah buat sepanjang hidup.


tanamkan sifat tolong menolong dalam diri. tanamkan sifat belas ihsan. dunia bukan kita sorang yang huni. ada lagi mereka yang memerlukan pertolongan kita. tak mampu sumbang duit beribu-ribu takpe. tapi cukup kalau sumbangankan tenaga kita. 


some website for badan amal Malaysia:


me  : mak kalau nak join sukarelawan boleh tak?
mak: boleh sayangg. ( yezzaaa! )


give me your hand. I will help you



p/s: teringin nak follow bantuan keamanan ke palestin. kalau tak pun, cukup sekadar menabur bakti di rumah orang tua-tua. supaya aku muhasabah diri dah lebih insaf untuk sayang mak and abah aku selagi hayat ada. insyaAllah. 






niat jauh di dasar hati noorazila
insyaAllah, niat baik akan ada jalannya :)


 

Jul 1, 2012

syabika sister wedding

assalamualaikum


aaa. random pasal hidup aku. blog ni aku tak limitkan nak tulis apa. nak kena ada thema pasal cinta ke, nasihat ke, agama ke, blog aku free. semua cerita adaa. hihii


1st july.
attend kenduri kawen kakak syabika.

me, rusydi, syabika and suada

tu bukan pengantin. tengah tu pengapit and soon insyaAllah kalau diorang ada jodoh. sama-sama kita doakan. perjalanan kami semua jauh lagi. kitorang kawan since sekolah rendah. and alhamdulillah still contact till now. thank you facebook :) hee. 


now we're 19 y/o. dalam lima tahun lagi mungkin masing-masing layangkan kad walimatulurus plak. hohoo. doa semoga kita semua dipertemukan jodoh yang baik and dapat bimbing kita ke jalan Dia. insyaAllah :)


gua memang sejak azali jenis kulit gelap. ehee




p/s: happy 21st birthday faiz :)