Jun 30, 2012

wonderful when syarak come first

assalamualaikum dear readers.



well, irma hasmie selamat mendirikan masjid bersama pasangannya redza syah azmeer. moga bahagia sampai syurga, insyaAllah. dia artis pertama yang aku rasa woaaa. even her wedding dress pun tak ketat, menutupi dada. mana ada artis buat macam tu before even ekau nikah dekat mekah pun. 

Irma Hasmie Kahwin Nikah 
 irma with hatta dolmat. her wedding dress designer

if you can see her wedding dress dekat bahagian dada tu full with corak so on. sometimes people rasa macam rugi dah buat cantik-cantik tapi di tutup. but irma alhamdulliah. 

Irma Hasmie Nikah 

even the sisters pun sopan. sangat. aku. suka. this. wedding. semoga di berkati Allah dunia and akhirat. doa kami warga malaysia. insyaAllah


Irma Hasmie Nikah 
irma dan redza

all photo from budiey blog


*aku cakap dengan adam. 


aku tak tau dia paham ke tak that 'something yang tak pasti on future' tu. maksud ayat aku, kalau ada boyfriend or girlfriend yang kita tak pasti masa depan kita dengan dia, for what kita nak depend on. baik betulkan diri dulu. kan? 


kan indah kalau diri pun elok  dengan akhlaknya. well ini just pandangan aku. semua terletak dekat tangan sendiri. korang lagi tahu apa yang terbaik untuk diri korang kan. bagi aku kalau suka baik simpan, kalau dia yang kita suka berjodohan dengan orang lain, mungkin Allah ada plan yang lagi baik untuk kita. who's know. 




syarak: undang-undang agama.
biar syarak lebih di utamakan melebihi adat. insyaAllah hidup bahagia dunia and akhirat. biar hilang adat jangan hilang syarak dalam hidup. LOL sukahati aku main tukar peribahasa. adat tu nak di junjung tak apa tapi jangan sampai hukum agama pun di pandang sebelah mata :)



3 comments:

  1. wow ! ohsem gila.nak dress cemtu jugak :)

    ReplyDelete
  2. hahaa. suruh hatta dolmat design weh. lawa en :)

    ReplyDelete
  3. wahh, suka2..die nampak santekkk sangat3, hee~ :D

    ReplyDelete