Jun 12, 2012

syukur apa yang ada

assalamualaikum kenkawan. salam rahmat atas kamu.



pernah atau tak korang pergi mana-mana. nampak situasi di mana anak nak sesuatu tapi si ibu or ayah cakap, "lain kali mak belikan ye" sambil pandang muka si anak dengan reaction sedih.


situasi lain plak. budak-budak pergi kedai. di tangan ada seringgit. keliling pusing rak makanan ringan tu nak cari makanan mana yang harga sama macam nilai yang ada dekat tangan. budak-budak dengan makanan ringan memang tak boleh di pisahkan. kan?



syukur aku ada parents yang kalau nak durian. terus boleh dapat. kalau nak air mangga terus boleh beli. sangat syukur. tapi lebih lah kalau aku minta samsung galaxy S3 on the spot dapat. ingat kaya sangat! hahaaa just still kalau anak-anak diorang nak itu ini sedaya mungkin dorang usahakan.



tak semua beruntung. just syukur apa yang ada :)






No comments:

Post a Comment