Jun 26, 2012

Perempuan Bertudung Cantik? Salah tu;

assalamualaikum fellaaaaaaas! haaaa


sapa ada facebook mesti pernah baca ayat orang dok update ni en.

perempuan tak pakai tudung nampak hot,
perempuan pakai tudung nampak cantik,
sebab tu neraka hot, syurga tu cantik.


pernah baca tak ayat ni? tipu tak pernah. haaaa


aku tak nafikan, statement neraka tu hot dia masyaAllah. sedangkan bahang panas api dekat dunia pun kita dah rentung tak tahan apatah lagi neraka yang berjuta kali ganda panasnya


dan statement syurga tu cantik, subhanallah. mungkin fantasi kita pun tak dapat nak di samakan dengan cantiknya syurga tu. berjuta kali ganda cantik nak di bandingkan dengan permandangan indah dekat dunia ni. macam mana kita nak bayangkan kalau berjuta kali ganda? Maha suci Allah.


statement perempuan tak pakai tudung tu ya memang nampak hot. malas nak komen banyak. aku tak ada hak nak hukum orang. just statement perempuan pakai tudung tu nampak cantik aku rasa salah sikit.


cantik ke kalau pakai tudung tapi pakai baby-t ? 
cantik ke kalau pakai tudung lengan masih nampak? 
cantik ke pakai tudung still baju ketat seluar ketat? 
cantik ke pakai tudung kalau duduk pun seluar dalam sampai nampak? 
cantik ke pakai tudung tapi pakai baju kurung jarang sampai nampak tali bra warna apa?



aku ada baca novel ni, ayat dia berbunyi;
zaman sekarang ni nak nampak orang pakai baju kurung senang. tapi nak nampak yang bertutup penuh tu yang susah - lupa novel apa



well aku pun tak ada lah baik mana. masih mencari jalan ...


" guide us to the straight way " 
[ al-Fatihah: 6 ]


tak perlu jadi perfect. 
cukuplah untuk sesuatu yang baik




6 comments:

  1. yeah..itu betulll....:) sedih....tgok yg guna tudung tapi pki lengan pendek...T_T

    ReplyDelete
  2. betul2... sepatutnya perempuan yg menutup aurat itu adalah cantik..bkn bertudung itu cantik sbb tudung bukan wajib pun tetapi menutup aurat adalah wajib.. ^.^ nice sharing

    ReplyDelete
  3. awak..what a nice entry.terbaiklah (Y).
    selalu sangat nampak orang pakai tudung tapi tang dada tu,faham2 jerlah,nak tegur pon,kita bukan perfect mana pon

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. hee sekadar nasihat. sebab kita pun ada kurang. sesama menginggati :)

    ReplyDelete