Apr 8, 2012

kenapa makin jauh ?

assalamualaikum and selamat tengahari !



kenapa laa kenapa.
ini ikut permerhatian aku lah kan. kenapa
bila dah besar orang makin jauh dari mencari redhaNya ?


i've some conversation with my best friend , an nissa. 
i tell her about my friends. how to give an advice to them.
sebab kita dah besar. nak nasihat selalu pun, kita bukan mak bapak diorang.


an nissa tell me to , tunjuk kan selalu perbuatan yang baik in front of them.
then i said, tak berjalan pun. sometimes je. 

i also ask ali about this, then he's said. ada tiga cara, 
mula dengan tangan (kuasa), kmudian lidah (kata2), last skali hati (benci sifat tu)

aku hanya mampu  menggunakan hati. walaupun aku rasa bersalah. 
bersalah sebab tak jalankan tanggungjawab aku sebagai kawan. huuuu


ottoke ? 


aku rasa macam lagi best study dekat overseas with a little muslim community. 
sebab, ukhuwah antara community tu lagi kuat berbanding dekat sini.
aku rasa lah. aku rasaa. 

tapi semua tu ikut diri kita juga. kalau diri yang jauhkan diri dari rahmat Dia.
maka makin lalai lah. kawan pun berperanan juga sebenarnya.



kawan sampai syurga kan ? insyaAllah.

No comments:

Post a Comment