Jan 27, 2012

kooooooorang !

okey okey before ke excited tan anda terserlah ( weh ! mana bahasa kau belajar ni ? cikgu BM tengok mau dia suruh ambik SPM semula. okey okey. stop membebel yaww )

assalamualaikum and selamat sejahtera semuaaaaa ! okey lets membebel.

muka teruja bhai. dah doplohpat hari aku tak hapdate wehh ! kahkahh gaya cite macam sebulan je kan tak hapdate.


sebenar nya banyak gila babs moments watsoeva aku nak taip tapi bila malas menjelma terus, watde fuuuuuuuuuuuuu. mood nak hapdate pun jadi zero ! so banyak lah aku tak hapdate sangat. even sem break two months tu pun macam tak banyak je aku tulis #ehyeke


mesti para stalker aku tertunggu tunggu enn entry aku. cehh gaya macam ada orang je nak stalk belog aku yang super pink nie. ewwwww


aku tak ada apa nak hapdate sangat just nak membebel je. gian nak tulis banyak banyak. kekeee. hmmm haaaa huuuu ce cite pasal student life lah


now i'm in sem 2 ! hoyeahh dah besar wehh. i'm turning 19th on march. huuu cepat nye masa. next year i will be 20. doploh wehhh. DOPLOH ! rasa macam baru semalam je aku main aci-tak-nak-kawan dengan kawan aku dekat tadika. olalaaaa jangan tipu. korang pun mesti pernah main benda alah tu. ye dokk ?


alright! sem two like seriously tak heaven wehh. jadual start at 8am. fuuuuu okey fineee, mungkin kolej aku je yang baru start pukul 8. kolej orang dah dari zaman batu wehh. but kesah ? aku nak kelas pukul 9. huuuu.


but it's still okey for me. sebab aku tak ada lah susah nak bangun awal. lagi aku jarang sangat nak tidur after subuh. kat hostel habit camtu. kat rumah haih. lepas subuh tu rasa mata macam kena tampal dengan gam. tapi sebab suara mak aku kurang sikit dari halilintar so tak ada nya aku nak buat kerja gila tidur lepas subuh. tapi kenkadang tu, kekekeee pepaham lah kan.


apa aku melalut ni. aku balik kat topik !


hmm tapi aku sangat bermasalah kelas petang. urghh sistem badan aku dah tak berfungsi dengan hebat sebab matahari dah naik kot. eceh padahal tahap mengantuk time petang tu masyaAllah, sonak focus 100% time belajar tu kurang. tu aku tak suka. and nasib kelas aku tak ada yang start pukul 2 !


oi pukul dua tu tengah high lagi oi. kepala tengah panas bahana matahari atas kepala. kekkekeee ALASAN ! dan nasib juga kelas aku tak ada yang straight sampai pukul 7. hoi kalau camtu tang mana nye aku nak asar. aih dorangni tak reti nak arrange jadual eh.

komplen jelaa kau doplohpatjam.  hahaa dah ah. buat entry lain plop. kbai salam :)


  
tengok gaya ke excited tan aku. bhahaaa :D


Jan 3, 2012

renungan saja.

assalamualaikum semua dalam salam muhibbah jugaa.
tulis je ni. saja nak bebanyak kan entry,  jomm.



beristikharah lah kita dalam mencari kebenaran
bertahajud lah kita dalam mencari ketenangan

selangkah kita kepadaNya. seribu langkah Dia kepada kita
sedetik kita mengingatiNya. seribu detik Dia mengingati kita

makin jauh kita daripada syariatNya. makin lalai kita dalam suruhanNya
makin jauh kita daripada Al-Quran juga SunnahNya. makin jauh kita daripada landasan kebenaran



*sesebuk mana pun kita di bumi Allah ini. curi masa walau sedetik cuma untuk Dia. Dia maha adil juga pengampun. ingat bila kita dalam sakratulmaut, ada 2 malaikat yang duduk disebelah kanan dan kiri kita. Malaikat maut akan mencabut nyawa kita bermula dari kaki hingga ke hujung kepala kita. 


Merujuk kapada Surah Al-Waqiah : ayat 83, apabila nyawa sampai di kerongkong maka permohonan taubat tidak akan diterima oleh Allah s.w.t. Pada ketika itu simati dapat melihat malaikat yang duduk disisinya, tetapi dia(simati)  tidak dapat melihat para saudara dan rakan-rakan yang duduk disisinya. Wallahualam

impian aku

assalamualaikum and salam muhibbah !



wehh lama gila tak update belog. takde idea plak oik oik.
hahaaa now dah masuk new year !


 

dummm dummm. nyeeeeeeee nyoooooo. kebabommmmm !
*effect bunga api. hahaa
wehh lambat lah aku ni. dah masuk 3rd january baru nak wish. apa lahh. *dushhhhh dushhhh ! ahh takpe janji wish. ye kaaannnn. 


ahh ni bukan nak cakap impian tahun baru aku. tapi ni impian dah bertahun tahun tahun lama nya masih tersemat gagah dalam hati aku. jeng jeng jeng !!


impian aku. selain nak pegi tiga tempat utama yang aku nak sangat pergi: mekkah, niagara fall and  ladang tulip kat belanda. ni impian aku yang tersudut terpendam jauh jauh dalam hati ! yang mungkin satu hari nanti tercapai hasrat.

study overseas ! ye ahhh. tapi abah aku cakap, nak study overseas biar lah dah ada husband nanti biar ada orang boleh jaga. huhuuuu hahaaa dah ah kbai ! :D


*next week  dah balik johor. weeeeee