Dec 20, 2011

pthuiii !!

assalamualaikum sebagai pembuka bicara.


LOL now negara tengah hangat dengan isu sebab turun kan bendera perdana menteri kita ada panglima pemuda bahagian mana entah. nak pthuihhh muka mahasiswa.

okey okeyyy before aku start. aku nak jelas kan di sini. aku bukan sokong mana mana. aku bukan macai atau kuda pembangkang juga aku bukan macai dan kuda segala kuda ! aku berdiri sebagai pemerhati politik. sebagai pemudi yang one day akan terajui negara.


aku nak bagi komen sedikit lahhh. tidak patut tidak sebagai parti mana mana mengeluarkan kenyataan seperti itu. nak ludah muka orang. muka mahasiswa. walaupun seorang je mahasiswa yang mereka maksud kan tapi sedikit sebanyak tempias nya mungkin terkena mahasiswa mahasiswa lain. juga mungkin akan terkena tempias nye kepada mahasiswi jugaaa.


sebagai manusia yang di anugerah kan akal yang di letak kan di kepala. sepatut nya dalam berbicara mereka patut tahu adab. lagi lagi mereka sedang ingin menarik perhatian orang ramai mengundi mereka. ayat biar manis. kasi orang tertarik. kannn ?


bila aku tweet bout politik kawan aku mesti akan cakap. politik suck ! tak payah nak pening kepala fikir pasal politik. but for me naaaa. kalau bukan pemuda pemudi sekarang yang kena ambil tahu siapa lagi kan ? tak kan orang orang tua yang kubur pun dah melambai lambai.


so from that. korang dah tahu kann ? apa tanggapan pemuda zaman sekarang pasal politik. aku masih hormat parti biru ( ohh mesti korang tahu yang mana kan ) sebab aku belajar macam mana susah nya pemerintahan terdahulu nak capai merdeka. nahhh noww semua berpolitik sebab kepentingan diri saja. mana remaja sekarang tak meluat.


dah. aku tak patut komen banyak banyak sebab ilmu politik aku tak ada lah banyak mana. and kalau aku  komen banyak banyak, bukan ada nak baca punn. but please be nice to other kalau kau nak tengok parti korang bertahan untuk 20 tahun akan datang. mungkin sampai tahun 2020


dengar suara rakyat akan menjamin keamanan sejagat.
: pemerhati politik negara.

No comments:

Post a Comment