Dec 15, 2011

imtengkusophia fake ?

assalamualaikum and salam sejahtera semua.


#TengkuSophia aka Tengku Soap
okey kebelakangan ni dunia twitter agak gempar dengan kemunculan tengku soap yang menghina mencaci agama, rasul juga tuhan kita yang satu. kalau baca tweet dia hanya mampu mengucap panjang. sedih tengok agama kita di perkotak katik kan sedemikian. juga sedih tengok rakyat kita bash dia dengan caci makian juga.


bukan kah Rasul kita dah tunjuk tauladan yang baik dalam menangani masalah. okey aku patut berhenti membebel. kita manusia biasa. bukan nabi yang punyai tahap kesabaran yang tinggi. bukan boleh bersabar bila agama kita di injak injak. okey enough



now betul ke imtengkusophia tu the real one ?


sila baca second tweet dia. kalau di translate in malay. "ternyata tidak susah nak dapat sedikit kepercayaan. but followers, saya sayang kamu kerana ambil bahagian dalam permainan ini". means retweet and retweet and believe she's the real one. 

korang juga boleh baca banyak info yang boleh datang kan ke keliruan dalam blog saudara ini fitrihadi


so ? percaya atau tidak ? for me jangan cepat buat conclusion untuk percaya sesuatu perkara. sekian. kbai salam :)


love: zila

No comments:

Post a Comment