Dec 15, 2011

aku kakak kau adik !

assalamualaikum dan salam satu malaysia !


penah tak korang as a kakak atau abang. yang ada adik badan lagi besar and tinggi dari korang ? means dorang bukan gemuk. just rangka badan dorang lagi besar than yours.


 i've 10 siblings. and i'm 4 from them. dua kakak and sorang abang. empat adik perempuan and dua adik lelaki. hee ramai enn ? best tauu :D

okey enough. bawah aku dua dua perempuan. if adik lelaki lagi tinggi tak kesah lah kan but my sisters yang bawah aku tu dua dua lagi tinggi and of course they are more big than me. so sad

ce korang imagine, aku antara perempuan yang agak tinggi dalam kalangan rakan perempuan. well 162cm tu kira agak okey bagi perempuan yang agak kurus keding macam aku. sedang kan kawan kawan aku comel comel je dorang. tettt and aku antara paling pendek dalam family!

kalau dah dalam kalangan kawan aku tinggi but dalam kalangan family aku agak rendah. imagine camne tinggi adik aku tu. naaa now adik lelaki aku tu pula yang sedang meninggi ! wei dorang dah nak paras aku doooo. mana aci ! aku kakak dorang adik !


that's about genetic. ma and abah aku dua dua from family tinggi tinggi and rangka basar. so maybe semua adik adik aku ikut dorang lah ni. but aku sesat follow up my moyang. serious moyang aku kurus and rangka kecik. tapi moyang aku rendah lah. aku ikut gen tinggi. cehhh :D tapi agak tercabar serious damn shit. hahaa. but really dont mind lahh.


my two sisters always said to me: ila (me) kau ni sepatut nye adik iya (my adik) and another my sis, isu always said the same thing. naaaa i'm still your big sister. *rolling eyes. hahaaa


but they are awesomee okeyy. kalau keje rumah aku selalu cengkelat nak buat then they finish up all my work. part keje aku kat rumah selalu basuh baju and sidai baju. hohoooo


well anak gadis ramai ramai pun kalau tak di ajar buat kerja rumah tu semua for sure jadi pemalas. so my mum train we're from now.


 im get jealous when i ask my friends "paling cepat kau bangun tido pukul berapa ? then the answer is 9am or 10am ! OMG! kalau anak mak aku paling lambat 7.30 tu pun bebel dia peh dasyatttt. hahaa dats some story bout my family. adik beradik ramai ni best tauu. ada je cerita setiap sorang. heee klah bai. salam :)


isu . iya . ila . isya
isu and iya always told me that:
dorang sepatut nya kakak. and aku adik. LOL

No comments:

Post a Comment