Oct 31, 2011

bestfriend = minat


cari lah kawan seramai mungkin. 
dalam ramai itu mungkin ada terselit sebutir mutiara 
~ zilaisachi



my bestfriend since form 1. classmate dari form 1 sampai form 5.

ahaaaa. dia ada cakap dia nak belajar gitar.
and now she's have her own guitar. memang lahh budak nieh.
semangat betol dia ni nak belajar gitar.


aku respect gilaa kat dia. sebab apa yang dia nak
DIA AKAN BUAT!


dia kawan yang baik tahu. sape cakap kawan ada time susah je ?
dari aku form 1 sampai lah form 5 tiap kali aku ada masalah mesti
cari dia. dia pendengar yang baik. and dia pemberi nasihat yang baik juga.


sampai sekarang. even kitorang dah tak blaja tempat same lagi still
if ada problem. and perlu pendengar. aku contact dia.


aku rasa 5 tahun kawan dengan dia. jarang lahh kitorang bergaduh.
bermasam muka pun entah. aku lupa. tapi rasa tak ada.
kalau ada pun tak lama.



kawan kan tipu lah kalau tak pernah even sekali bermasam muka.
tapi kejap jelaa. yang penting dalam berkawan, kejujuran.

sekali tak jujur dengan orang. terus hilang respect orang dengan kita.
hmm. rindu gila kau an nissa binti ahamad bastamam :')



Oct 30, 2011

embah.

embah itu apa ?
embah itu nenek bagi orang jawa tahu. kbai


masa kecik dahulu kala. hmm hurm
* termenung seketika mengenang masa lampau


* PLAP! HAHHH
okey dahh ingat. ini kisah aku dan embah
embah wedok. iya itu embah perempuan. kalau embah lanang
untuk yang lelaki. aku sambung balik


dulu dulu dulu masa aku kecik. aku tinggal seketika dengan embah aku.
main main dalam kebun kopi dan kebun sawit perkara biasa.

ohh kampung. best okey ada kampung. kau ada ? kampung bandar.
okey jangan marah. aku hanya bergurau.


okey sambung. aku ni suka melalut
haaa lepas balik kebun mesti kena mandi. mandi dan mandi
embah aku mandi kan. best best  *CLAP CLAP


lepas tu kaki aku yang berdaki daki tu embah aku berus dengan
BERUS SABUT. ahaa sabut kelapa tu kau bayang kan guna berus


sakit wooooi. embah aku tenyeh gila kuat. daki daki degil kasi tanggal.
dah macam jadi baju dah aku rasa.



now orang sekarang guna benda yang nie jee ;

yang warne hijau tu
kan kann. kbai


Oct 26, 2011

friendship principle

first of all, i would like to wish
happy deepavali
to all my hindu friends! enjoy !



okey now lets talk about;
friendship principle
kalau takda and main redah kau berkawan sebab apa.


tunggang terbalik lah jawapnya. kawan kemana. 
kau pun ikut hanyut bersama. itu yang wajib kena jaga


bagi aku kau nak kawan dengan siapa pun suka hati engkau.
as long kau pandai jaga diri. tak terikut ikut dengan cara dorang sudah.


and kalau nak berkawan tu please be yourself.
kalau bekawan dgn aku, tak perlu nak jadi orang lain. aku meluat!


and tak perlu nak hipokrik. nak mengada ada kan cerita yang tiada.
contoh seperti kau takde boyfriend. and kau reka cerita.
pergi dating sana lah sini lah. tapi bila minta gambar.
semendang je takda. gamba dekat handphone boyfriend lah. puihhh!


hell yeah. paling kurang ada satu or dua gmba couple kau
on your phone. tak payah nak kelentong bagai.


nampak sangat nak menipu. setakat call and msg bersyg abg.
semua org pun boleh. cakap je kau couple dlm phone.
couple start frm facebook. hehh orang tak kutuk lahh.



konon cakap bestfriend. tapi hehh penipu.
pastu antara bestfriend dengan boyfriend ?
kau lg pilih boyfriend. hell yeah. memang dia penting.
tapi bawa sampai kawen ke boyfriend kau tu ? kalau smpi kawen congrats!


and kalau aku nasihat tu. bukan aku jealous.
sumpah aku tak pernah nak jealous kalau betol kawan aku bahagia.
tapi aku nasihat sebab aku sayang kawan kawan aku.


bekawan dengan aku. sila cakap terus terang.
berapa bulan berkawan tak cukup sebenarnya
kalau kau nak anggap aku bestfriend.
sebab kau belum betol betol kenal perangai aku.


dah lahh. nilai balik diri kau. bukan nak cakap aku bagus.
paling kurang aku belum penah hipokrik dengan kawan kawan aku
jadi diri sendiri. tak perlu nak cover bagai.

 sekian ceramah aku :)

Oct 23, 2011

after kenduri (:


 kami (:

ila erma ira


  Making a million friends is not a miracle. 
The miracle is to make a friend who will stand by you
When millions are against you 

lots love: ila


jauh macam mana pun. korang tetap dalam hati and ingatan.
jiwang nyee aku. sobs sobs. kesat air mata dengan tisuu.


aku semestinya johor. erma penang and ira kedah.
tu tempat kitorang study.kalau rumah sekangkang kera je punn :D




Oct 22, 2011

sup tulang super havoc!

hahaaa tajuk tak bole nak lagi best kan.

tak adalah havoc sangat actually. just sup tulang.
kenduri kawen punya masakan.

yeahh.


best sebab aku melantak sup tulang tu dengan two bestfriend aku!
super bestfriend among other bestfriend yang aku ada (:
apa aku melalut neih. puih!


dua pinggan sup tulang plus 1 mangkuk sambal kicap kami balun.
muhahahaaa. sungguh tak sopan anak dara tiga orang ni kann :p


actually tadi. damn fucking gila tired lah kan.
satu hari buat preparation for catering. memang penat sangat.


sampai rumah dah pukul 5 nak masuk 6 dahh.
then erma call ( padahal rumah selang 4 je. haha )
ajak makan sup tulang. sekali dengan ira anak ali asad.


aku kalau dah member baik ajak memang susah sikit nak tolak.
even penat gila babs kann. lama kot tak jumpa dorang



open table tepi padang. ohh rumah kami dekat tepi padang (:
makan makan gelak gelak tak ingat dunia. padahal anak dara tuh.
and kami bepisah after azan magrib. esok jumpa lagi before balik mitec!
yehaaaaaaaaaaaa !


 
pinky si erma and blacky si ira
we're bestfriends since 11 years ago (:


* saje aku malas nak rotate. muhahaha!

Oct 21, 2011

final exam;


start from
14 NOVEMBER 2011


sampai
21 NOVEMBER 2011

MONDAY. 14nov
9.00am - English
2.30pm - Technical Math

WEDNESDAY. 16nov
9.00 - Information Technology

FRIDAY. 18nov
9.00am - Islamic Studies

MONDAY. 21nov
2.30 - Fundamental Of Logistic


and and 24nov balik rumahh. yeayy. end of semester 1 ! 
doa kan saya okey (: