Sep 14, 2011

bertudung sekadar fesyen

assalamualaikum , hai reader.

huhuuu agak lama tak update blog. 3 weeks may be. almaklum, orang belum ada lappy. so can't to be an active blogger. nie pun nak update pinjam lappy member. dahh rindu sangat nak menulis kann.

okeyy let's we're talk about perkara yang di isu sekarang.

sekarang ramai kan kannn. kalau korang tengok orang yang pakai tudung, shawls and tudung like indonn
( i don't what a name bout that tudung so i'm just letak je nama tudung indonn. semua tahu kann rupa bentuk dia gimano )


hmm but the issues now is dorang pakai tudung but pakai baju dah macam kain kasa yang gilaa jarang lahh. agak kalau orang lelaki tengok pun boleh tebeliak biji mata tahuuu. aww awww. haippp tak elok gatal gatal! jaga mata pleaseee.


even, aku yang perempuan pun tengok segan. hei better you tak payah nak pakai tudung macam gitu. kalau baju jarang sampai dah boleh nampak your colour bra. sensitive laa sikit nak berfesyen pun. kann bukan tak tahu hukum hakam.


yeahh i know, now banyak kain baju kurung yang kedai jual, boleh katakan banyak yang jarang jarang. but inisiatif lahh sikit. pakai baju inner ke, buat dua layer ke. but pleasee kalau dah terfikir nak pakai tudung, jangan lah main pakai sarung je tiub. sila ada rasa segan dalam diri. tahu zaman dah moden, berfesyen pun sekarang tidak terhad, guna laa sikit akal fikiran yang ada tu (:


aku pun takde lahh baik sangat to be a real muslimah, sama sama lah kita mengingati. semoga Allah merahmati hidup anda dan saya (:

5 comments:

  1. hmm..perasan tak baju baju sekarang..kurung especially byak y jrang jrang..nak cari kain tebal dah susah dah..

    btw,,i found u..

    LOL,
    amy,,tadaaaa <3

    ReplyDelete
  2. hurm betol. and drg selamba dek drg jeee. hhuhu. :D

    ReplyDelete
  3. well said. kte mgkin tak smpurna tp tak slh saling mengingatkn..
    tudung is fashion tapi tuntutan menutup aurat mengikut syarak datang dari Allah

    ReplyDelete