Jul 30, 2011

TibaLagiBulanItu

assalamualaikum and salam muhibbah (:

sedar tak sedar dah nak masuk dah bulan ramadan kan. so selamat berpuasa buat semua. jangan puasa yangyok okeee. and rajin kan diri anda bersama kita berterawih. memperbanyakkan amal ibadah. mana tahu, ini tahun last kita berpuasa. ajal maut jodoh itu semua di tangan DIA (:




serius, aku rindu nak buka and sahur dengan budak atpnnnn ! rindu sangat sangat dengan dorang. rindu makan share2 pinggan dengan dorang. rindu makan suap2 dengan dorang. rindu semua kenangan kami. goshhh kenapa rasa macam masa cepat sangat berlalu.


ILOVEYOUALL
SODAMNFUCKINGMUCH!
:')


Jul 28, 2011

bolaBOLA (:

assalamualaikum and salammmmm muhibbah (:

harini bola dooooooooooo. baru down kejap sebab ingat tak dapat tengok. untung aku jejak student center. sekali hambik kau ! dorang siap pasang screen lagi. ilapyouuu laaa sape sape yang pasang screen tu (: heeee kalau lah aku tak tengok status si hisyam and dok lepak dalam bilik, memang rugi besar lah aku. thanks hisyam !


btw hari ni ;

bufday pakcik ! hahaaaa
SELAMAT HARI TUA 
PAKCIK RIDHWAN!
hidup baik baik (:


nahh cake ! hahaaa


Jul 27, 2011

MITEC dihati (:

assalamualaikum, salam sejahtera and salam satuuuu Malaysia !!

sekarang cukup sudah seminggu tiga hari aku jadi warga Johor. juga semestinya warga MITEC ! nak cerita camna ehh. feel aku ? entah. macam rasa masuk sekolah saje but without uniform tu sume. takde feeling langsung !

orientasi haritu, pehhh sumpa penat. oke fineee manede orientasi tak penat kann. tapi memang seriously penat ! sbb kawan aku cakap UniKL branch lain sume habis awal dalam 3 or 4 hari macam tu but kitorang, hambik kau. sampai seminggu ! and malam last sume abang2 and kakak2 OC buat prank. jadah marah marah tengking tengking tu sume. sorry aku langsung tak touching punn. mane nak rase if kita dah penah rasa benda tu sume kat PLKN. thanks PLKN coz mematang kan aku.


bagi aku, buat ape kita nak nangis bagai ni sume. setakat kena tengking kena marah macam tu pun nak nangis. sorry not me okeyy. fineee kalau benda kecik camtu pun kita dah tak tahan, how we want to face with a big problem yang lagi buat kita rasa sesak nafas tu sume. kann ? so chill (:


and after sesi marah marah and tengking tengking tu sume dorang OC2 sume buat surprise birthday kat budak2 who's born on july. siap kek lagi. kenapa laa aku tak lahir bulan july enn. terharu sikit. kih kih kih :D


overall sume best laaa. life kat hostel sume okey je. lahh kau nak tanye budak yang dah 5 tahun stay asrama memang laa aku cakap okey je dari mula sampai habis. hik hik hik

okey fineee. kelas start next week weh ! doaa kan aku tauuu and doa kan tiket bas balik raya tak habis laaaagi ! huwaaa huwaaa nanti nangis tak berlagu aku kat kaunter tiket bas kalau habis. hihii hiperbola laa aku ni.

okey chow ! doa kan aku berjaya dunia akhirat and also doa kan pinjaman mara aku lulus ! I've a problem when my ic can't detect by computer system. so tabole nak buat account cimb ! if nak buat juga kena ada lesen and surat beranak -.- dia ingat aku kanak kanak ape nak pakai surat beranak sume jadah ni. lesen je sudah. so terpaksa laa tunggu abah aku pos laju surat beranak aku. huhuuu nak kuar pegi bandar sri alam nye satu hal lagi. kalau lah ada kete. kan senang. okey wateva ! anggap benda ni sume sebagai ujian aku. Allah itu Maha Mengetahui ape yang tersembunyi


ehh lupa ! today is
my father's birthday !
happy birthday abah !
ila sayang abah 




okey assalamualaikumm. jumpa lagi di lain episod (:

Jul 15, 2011

Pujaan Hati (:

lagu nieh ditujukan untuk seseorang yang aku suka. tapi macam yang aku cakap, suka seseorang tu boleh sebab itu hak kita. sama ada orang tu mahu balas atau tidak itu terpulang pada dia. and kita perlu reda dengan setiap keputusan dia. jangan jadi gila bayang sangat lahh kan sampai langgar syariatNya. sekiann cerita dongeng aku (:

ynazze llurzyh deys (:

Hei pujaan hati apa kabarmu
Ku harap kau baik-baik saja
Pujaan hati andai kau tahu
Ku sangat mencintai dirimu

[*]
Hei pujaan hati setiap malam
Aku berdoa kepada sang Tuhan
Berharap cintaku jadi kenyataan
Agar ku tenang meniti kehidupan

Hei pujaan hati, pujaan hati
Pujaan hati, pujaan hati

[**]
Mengapa kau tak membalas cintaku
Mengapa engkau abaikan rasaku
Ataukah mungkin hatimu membeku
Hingga kau tak pernah pedulikan aku

Cobalah mengerti keadaanku
Dan cobalah pahami keinginanku
Ku ingin engkau menjadi milikku
Lengkapi jalan cerita hidupku

Hei pujaan hati, pujaan hati

Back to [*]

Hei pujaan hati, pujaan hati
Pujaan hati, pujaan hati

Back to [**]


p/s : pack bag harini before bertolak esok. selamat tinggal selangor. hai johor ! be nice to me okey (:

PLKN story ;

assalamualaikum and salam satu malaysia !


macam tak pecaya je aku dah habis PLKN. memandang kan dua hari je aku kat rumah before gerak johor sabtu nie so better aku update blog, almaklum laa laptop tade lagi so nanti susah nak update2.

okey pasal cerita PLKN. actually biasa2 jepp. bila part kena kawad buat modul fizikal latihan dalam kelas and so on, sumpah menyampah gilaaa ! tapi paling best kat sana kawan kawan laa. lagi2 bila dah dapat geng yang sekepala.

pastu cikgu cikgu kat sana sume best and sporting ! but bila dah datang meroyan dorang memang habis laa korang. lagi lagi TKJ kitorang. asyik nak mengena kan wirawati je. tension kau tau ! bayang kan dah pakai cantik cantik dia suruh dari tengah langkah berlari cepat lari memang gila berbulu jee.

lagi aku tak paham, sume benda like peraturan. point menembak tertinggi sume nak lawan dengan teluk rubiah. apa memang kem teluk rubiah tu musuh tradisi kem segari ehh ? sikit sikit nak kena banding dengan teluk rubiah and for kumpulan 2 siri 8/2011 nie. kitorang kalah dengan budak teluk rubiah point menembak ! aduhh jatuh maruah -.-'



azizie and azila

HAHA. ini kawan saja okey. orang dah suka kita so tu hak dia, and hak kita juga samada nak suka balik or just be a friend. bagi aku better jadi kawan sebab lagi terbuka. nak gurau gurau kasar pon no hal. aku pun takde laa segan sangat nak cakap. fahammmm kan ?! AKU PEMALU KOT :D hahaha ada sesapa rasa nak sepak aku tak ? pemalu tahi kucin' !


kalau boleh, banyak lagi aku nak cerita. tapi nanti korang meluat pulak baca banyak banyak. so goodbye and take care ! 

btw tadi aku drive kete from segari balik sungai besar. hahaaa. aku cakap kat abah aku. lepas ni nak bawa kete pegi pangkor lepas laa nie. abah aku cakap janji tahu jalan and ada duit takde hal lahh ! means dia kasi kot wehh bawa kete jauh2. camni cunn lahh. hahaaaa ;D



hanya tuhan yang tahu ;


 assalamualaikum 




Di hati ini hanya tuhan yang tahu
Di hati ini aku rindu padamu
Tulus sanubari menantikan hadirmu
Hanyalah kau wira pilihanku


benda saja ubah lirik kan. dah aku perempuan tak kan laa nak cakap gadis pilihan. so tukar jadi wira pilihanku. and one thing, susah kan kalau orang ni suka kita, tapi kita pula suka dekat kawan orang nie. hmmm okey cerita about plkn guys habis setakat ini.  

no more anymore bak kata cah and hawa (: