Jun 20, 2011

byebye !

assalamualaikum, salam sejahtera, salam perpaduan dan salam satu MALAYSIA ! 
yeahhh MALAYSIA BOLEHH !! ( semangat plkn lebih )
hah hahhh -.-'


okeyy before meninggalkan rumah untuk tempoh yang lama , dan meninggalkan blog kesayangan untuk jangka masa yang panjang so nak ubat gian aku tulis laa before gerak esok. takut tak sempat nak menaip esok. aku nieh dah laa suka ada je barang yang tertinggal laa apa laa.


esok abang aku yang hantar sebab mak aku sekolah sampai petang ada kelas tambahan. abah aku ada seminar kat shah alam. sooooooooooo harapan abang aku jelaaa. abang betol ehh dari genatik yang sama. bukan abang ehemm ehemmm. tak nak aku kena pakai loreng kalau kantoi abang ehemm ehemm yang hantar. cehhh staff kat sana kerja gertak orang jeee lebih.


before that, aku aww aww kat abang aku.
camgini aku aww awww ;

" nuuuuuar, esok ila nak drive sampai segari boooleh ? "
TAK BOLEH ! KAU BAWAK DAH LAH LEMBAB !!


cisss hancur musnah harapan aku. cinabeng gilaaaa. manede okeyyy. lajuu kot aku drive ! ciss ! ciss ! tak puas hati !! cisssssssssss. ( sembur sembur airliur )

TAK PUAS HATI OKEY ! 


before maghrib talking with my parents and sista ;

nanti puasa ila kat JOHOR laa kannn. hmmm balik time nak raya jelaa ehh. -abah ku bilang
nak balik macam mana nanti ? -saya bilang
naik flight ! -kakak ku bilang.
cari laa stesen bas. takpun tanya orang kat sane. yang penting bas sampai klang sentral. - mak bilang

aku dengan gaya minta penampar memjawap ;
TAKUTTTTTTT ~

hahaaa. kalau kakak2 aku boleh balik sorang2 from kedah to selangor why not me. takut ?! InsyaAllah. DIA sentiasa disisi. aku kan perempuan besi berani ! soooooooooooo takut is not the reason !



p/s : aku tak suka orang yang tidak berapa rapat dengan aku panggil ILA. azila or zila more better, thankyouu :)

 

rindu aku tak ?!


assalamualaikum ,
hey rindu aku tak ? HAHA ! artpashian nah pengubat rindu kome. actually time nie gelap gila babs. plkn kann. tu lighting je lebih



seriously aku rindu korang semua ! bila dapat jumpa korang pun aku tak tahu. semua dah tercampak belajar sana sini. semoga sentiasa dirahmati selalu. aku sayang korang sangat sangat !


ARTPASH

jauh di mata dekat di hati :) all the best semua !



tak solat. bahagianya !

assalamualaikum dan salam satu malaysia

aku tak baik and aku punnnn takde laa jahat mana. so so saje. just aku agak terkedu bila someone ni cakap ,


" ehh bahagia nya laa hidup kalau tak payah solat ! "


dekat dunia memang laa rasa bahagia, sebab kau cakap kat otak kau tu solat tu menyusahkan. cuba kau try test fikir. bahagia ke hidup kau kat akhirat nanti ? bekalan apa je nak bawa masuk kubur nanti. tau laa muda lagi taaaaaaaaaaaaaaaapi ,


tarikh lahir kau, kau tahu kan bila ?
ic kau, tahu kan bape number ic kau ? 
tarikh mati kau, tahu tak bila ? 


takde laa nak cakap aku ustazah, nak betol kan orang. diri aku pun masih tunggang langgang lagi. tapi kesedaran nak baiki diri to be more better tu insyaAllah masih dalam perjalanan nak cari diri yang sebenar. mula perlahan perlahan. takut perubahan yang drastik tu tak kekal lama. so kita manfaat kan perjalanan hidup kita. hidup ni sumpah tak lama. 



 

Jun 17, 2011

home sweet homee !

assalamualaikum korang semua !!

yeahhhhh finally dapat juga aku berblogging. gila rindu kot nak menatap blog aku niehh. sebulan 3 hari aku tak menatap menempel muka depan blog nieh. kalau tak asal online je mesti wajib punya laaa aku buka even tak update pon blog.

waaaaaaaaa. rasa gila gila gila lega dapat balik rumah even kejap je. dah rasa macam anak india tahu tak -.- gelap gila sungguh muka aku ! sabar je lerrr

plkn tade aa best mane punnnn -.- ahaaa may be tak start lagi activity2 yang best2 thats why rasa macam boring kot. ohh yaaa after cuti nanti, 3 hari kitorang ada activity air like rakit, kayak and water confident tu. memang tak sabar lerr aku kalau benda2 camni. tapi kalau kawad -.- ngantuk aku. rasa nak tidur je tengah padang kawad tu. lagi best !

ahaaa ketua jurulatih aka KJ bagitau activity menembak 11, 12 and 13 julai ! means aku dapat laa join. 14 julai tu aku dah blah sebab 17 julai tu dah nak pegi johor. tapi wirajaya tak dapat lerr den join. huhuuuu -.-

kawan sume so far okey. gila kuasa punn dah kurang sikit. kalau tak yang ada balak 1, 2 ,3 dengan 4 tu asyik nak cari salah orang je keje. padahal salah sendiri terang lagi bersuluh !

hari tu aku dengan bebudak lain kena denda kot. 2 days full loreng sebab tak pakai tudung yang di isu ! sioddd. tudung je punnn. pehhh pakai full loreng memang memang rasa gelegak je. panas beb !


dorm sume ada 4 je. kalau tak 6 tapi wirawati ada 103 je kot. wira lak ada 143 tak silap aku. so keseluruhan 246 ! sikit je ennn.

dorm kitorang nama klasik sikit
mayang sari
tun fatimah
dang anum
siti zubaidah - dorm aku

lelaki nye ,
daeng selili
dato sagor
panglima bukit gantang
lagi apetah aku lupa lerr -.-

yang paling femes selalu kena panggil mesti laaa daeng selili dengan siti zubaidah ! hahaaaa. malu kot nama dorm kena announce kat padang kawat !


geng plkn aku (:
berdiri kiri : ieda, hawa, wawa, fasihah, aku
duduk : nabila

target dorang tiap kali jogging time riadah 
kami nak kurus !

tapi bila light off tengah malam, mengunyah tak henti2 !
aku geleng kepala jelaa mampu
tapi dorang memang best !