May 14, 2011

selamat tinggal semua

assalamualaikum wehh

haa nasib baik dah boleh blogging dah. tadi tetiba pulak blogger web buat kacau. first time ni. musykil musykil. okey fine kalau tak bole juga tadi memang aku tak update laaa sampai habis PLKN. even aku pegi ahad tapi esok sabtu aku pegi melaka ;D saja nak menyibok ambik kakak aku. hahaaa


okey before pegi aku nak sampai kan pesanan pesanan aku kat korang pembaca yang sudi membaca.
( gaya cite macam lahh ramai orang baca )
okey fine lets start

buat kawan kawan aku ,
selamat menempoh alam baru.
selamat berorentasi.
selamat kembali jadi junior.
selamat dapat pakwe / makwe baru 
di mana juga korang berada sentiasa ingat DIA. jangan selasa apa yang ada hari ini. pastu solat jangan tinggal. err lagi ape ehh ? okey blank dahh tu je kot.

aku tak excited gila pun nak pegi. sebab dapat second group. for sure ramai gila yang minta penangguhan sebab sekarang kan musim masuk IPT. lain lahh kalau dapat first group punya kann. okey dah


and aku sedih. after ni dah tak jaga restoran dahh. serius dulu aku beriya2 tak nak tolong abah aku tapi macam kesian. so tolong separuh rela jelaa mula mula tu. last last mane mane aku nak pegi mesti fikir macam mane restoran hari ni ? okey ke tak ? ramai orang ke tak ?

mana tak terasa sedih, dah bape bulan aku jaga. kalau abah aku pegi kursus aku lahh yang kena urus sume benda. well abah aku kontraktor so kursus sana sini. tak kan nak harap pekerja kann ? dari pegi pasar basah beli barang cari pemborang kerang. cari kedai beli barang2 dapur yang murah. tak tau rupa sayur bayam tu camne. terpaksa tebal kan muka tanye. hihiii. tapi rugi satu benda ! aku tak belajar masak punn -.-'


haaa bestfriend aku ira, esok ahad dah daftar matrik kuala nerang dah. dia matrik under unikl tu pasal daftar tak sama dengan budak matrik lain. erma pula daftar next week ! aku je lambat 17julai -.-'

ohh yaa aku ambik DIPLOMA INDUSTRIAL LOGISTIC dekat UniKL MITEC. nun selatan tanah air sana. jauh mak aihh. actually aku memang target unikl but ambik foundation dia dulu dekat matrik kuala nerang macam kawan aku ira ni. then baru sambung degree industrial logistic. jimat sikit masa but tade rezeki enn so start from diploma laa. ira ni dia nak ambik medic so nanti dia kena pegi UNIKL RCMP kat perak


ahaa betambah lagi sorang family UniKL dalam family aku. kakak aku dua2 UniKL sorang gombak sorang melaka.

kakak 1st aku fariha ambik 
BET Electrical Engineering


kakak 2nd aku nina ambik  
Bachelor of Chemical Engineering Technology in Process

aku                                     
Diploma Industrial Logistic


lucky dorang berdua sebab dapat buat foundation dulu. aku je tade rezeki. sedih ! hope ada hikmah. aminn





psst : jangan rindu nak gadoh ngan aku okey.
babai i'll miss semua.
sedih nur kasih the movie tak dapat tengok :'(

1 comment:

  1. ahhh, ko da g plkn? tidaaaakk!!, lmbt sgt ak jumpa blog ko. hahahha.
    neways, goodluck kt plkn ye ilaa~ hehe
    n goodluck juge kt unikl tu,, woohh kos tu mmg ssuai lah ngan ko.. btw,,diploma untung wehh!
    hope to see u someday~!!

    ReplyDelete