Apr 9, 2011

telur tiruan (:

assalamualaikum


sekarang nie zaman dah maju. teknologi pon dah pelbagai
makanan pon dah boleh di buat tiruan kann. hishh bahaya bahaya

sekarang ni orang tengah pot pet pot pet pasal telur tiruan yang mula masuk pasaran. eei before ni aku just baca telur tiruan ni di jual dekat china saja. lahh ni dah sampai dekat malaysia pulaaa.


nampak dok perbezaan dia ? dok nampak pegi mung ambik kanta pembesar sana.

haaaa bahan untuk menghasilkan telur tiruan ni karbonat, resin, alum dan apetah lagi korang pegi search dekar pakcik google. sekian (:   *pemalas punya azila

Komponen bahan kimia ini boleh menjejaskan kesihatan pengguna seperti mengganggu metabolisme, otak, sel saraf serta menjejaskan fungsi hati

kesan jangka panjang pengambilan telur TIRUAN ini ialah
( skema gila ayat macam nak buat esei je ) mengganggu metabolisme , otak , sel saraf serta boleh menjejaskan fungsi hati ( bahaya bahaya )

so berwaspada laa korang dengan sebarang cetak rompak !
ce cepat ce cepat pergi ambik telur kat dapur rumah korang buat experiment palsu ke bukan !

;D esok kena bom dengan mak korang dapur besepah jangan mara gue

2 comments:

  1. tenkiu2 for that info..ade dengar jugak but never pay attention..tp at least skarang sy dah tahu!:D

    ReplyDelete
  2. hee. share untuk kebaikan besame (:

    ReplyDelete