Apr 18, 2011

makan cili padi ,


 assalamualaikum and salam satu malaysia


sape tak tau bentuk cili padi tu meh aku tunjuk rupa dia macam mana. tak punn kalau mung rajin bebenor sila sila pegi buka peti ais rumah korang korek korek tengok cili saiz comel lotey tu laa nama nye cili padi

ahaaa takpe aaa. menyusah payahkan korang je. ni haaa gambar from pak cik google. senang and pantas. ye dok


al kisah nye. masa tu aku form 3. pegi aa jenjalan dekat indonesia. eleeeh indon nuhaaa. surabaya sanaaa. indon makanan best dia yang aku paling paling suka mestilah BAKSO! ahaaaa


aku dok usha orang indon kat sane makan bakso selamba nenek dorang je ratah cili padi macam makan ulam. dorang suh aku try aku nak tak nak je. walau pun aku makan pedas tapi dok aa sampai berani nak gigit cili padi tu. mak aihh kalau kita main ramas ramas pun tangan dah pijar apa lagi kalau makan enn.


tapi tengok dorang makan selamba je macam tak pedas langsung. so aku fikir, ohh cili padi indon tak pedas sangat laa kot. aku ape lagi, ambik satu and ngapp separuh.


satu saat , dua saat , tiga saat !
air air air ! mengagau tangan aku cari air. and kalau orang indon makan pedas pedas air minum mesti laa air panas. masa tu dia hidangkan kopi panas.


kau bayangkan dengan pedasnya, minum lagi air panas. memang lidah aku rasa pehhhh tak dapat den nak cakap macam mana. korang boleh try kalau nak tauu


masa makan cili tu aku rasa macam telinga aku kua asap rupa gini haaa. haishhh taubat aku tak nak makan lagi dah. pedas mak oii



ahaaa. tapi bakso dia memang superb. cari aa dekat pekan dampit, jawa timur. indonesia (: sedappp



(:

2 comments: