Apr 13, 2011

bunga tahi ayam (:

assalamualaikum and salam satu malaysia

ahaa. aku sebenar nye malas nak update tapi tangan gatal gatal lagi tengah boring gila nak mampus ! nak blogwalking rasa malas pulak. nak baca enovel tade new update yang best2. dahtu baik aku merepek meraban ye dok. ahaa (:


bunga tahi ayam. err busuk ehh weh ? serius aku tak penah nak cuba bau dia macam mana. padahal dekat rumah nenek aku banyak gila doi.


ahaa dok aku tengah belek belek majalah mingguan wanita
( aku remaja okey but err aku tak suka majalah remaja! ) okey nvm. then tejumpa laa info pasal bunga bunga ni.


actually ada lagi info pasal bunga mawar erks skema ! bunga rose doi. ahaa lagi kekwa , bunga matahari , dandelion and kamowil ( aku tak penah dengar nama bunga nieh )


but ehee aku tertarik nak share info pasal bunga tahi ayam jelaa. yelaaa bunga tu kan selalu orang pandang tak pakai mata. ibarat kobis dalam salad ! melukut di tepi gantang ! and err er rumput tepi jalan ! ahaa kau nak ajar peribahasa ye azila ? -.-'


okey kelopak bunga tahi ayam boleh di gunakan sebagai ubat pencuci mata. kira macam eye mo laa tu. pastu boleh digunakan sebagai salap untuk menyembuhkan luka dan goresan putih pada kulit sebab ia bersifat antiseptik ! (:


ahaaa tengok tengok. bunga busuk busuk pun ada function wehh. lepas nie tak payah beli eye mo dah pakai bungai tahi ayam jeh okey. ahaaa


 bunga tahi ayam



ehh you : nanti kalau i graduation you beli kan i bunga tahi ayam tauuu. ahaaa nanti i kasi kiss tapak kasut dekat muka youu. please laaa aku pecinta tulip eh. hahaa ;D mak gurau yaww

ahaa weh dia nak kasi aku tulips tu (: wootwooot

1 comment:

  1. ouh bgus jugakk bnge taik ayam nih..tp nme dy tu xsnonoh dats y org xminat..;)

    ReplyDelete