Mar 18, 2011

tak update news pun ;

ya salam semua ,

hee sana sini aku blog walking. semua update entry
pasal gempa bumi plus tsunami kat japan in belog. yayaaa. aku pemalas!

bila harimau malaya menang piala Suzuki AFF pun aku buat tak reti
nak update. padahal rata-rata puji safee sali and khairul fahmi.
okey again. saya sangat pemalas!


lagi ape ya yang berita-berita hot jadi dekat malaysia ?
ohh ya, masa zaquan adha khawin dengan ayu raudhah pun
aku buat tak peduli malas nak update. pe jadah nya nak show off
wedding orang enn. kalau wedding rita ngan aidil zafuan baru aku update :D
aku lagi suka both of them . entah aku pun tak tahu kenapakah aku suka pasal dorang.


lagi ape ya ? ohh ya pasal gempa bumi dekat new zealand pun sama. pasal azizulhasni awang kena cucuk kayu and tepilih jadi olahragawan pun juga. padahal aku suka tengok dia. ohh aku tak tengok dia belumba tau. too seksi. just update pasal dia from paper or internet. thats all.


bukan apa , nanti buat entry yang sama je boring pula enn.
padahal semua orang dah tahu. bukan maksud aku tak update
aku langsung tak ikut pekembangan semasa. NO!

aku hari-hari baca paper. sekecik-kecik tajuk dekat paper tu
sampai tajuk yang sebesar-besar pun aku baca.

pasal anwar punya kes ? teoh beng hock ? politik ?
PKR ? DAP ? UMNO ? HINDRAF ?
kes bunuh ? accident ? sports dalam and luar negara ?
scandal presiden italy ? kes rusuhan dekat negara2 islam ?

bukan takat tajuk berita je. iklan jawatan kosong. iklan jual beli kereta.
tuntutan guaman. senarai muflis. iklan-iklan yang kecik pon aku baca

aku kalau dah dapat benda buat baca dari kulit ke kulit aku baca.
now try habis kan novel english dalam masa seminggu and lama2 dalam masa sehari.

and aku terfikir , kenapa aku mampu habiskan satu novel in one day but tak al-quran?
may be sebab aku tak faham maksud al-quran that's why kot. nanti baca tafsir dia dulu ehh.
now tengah habiskan maksud surah yasin :D


* penah masa tingkatan 3 kawan aku tunjuk peta , kl dekat negeri sembilan! masa tu revison geografi for pmr. teruk sungguh. so cara senang aku suruh diahafal letak2 negeri dekat peta malaysia so senang mana nak tahu negeri tu kaya dengan bahan mentah ape. kann ? end!

No comments:

Post a Comment