Mar 3, 2011

perempuan kini ;


hello teman semua ,
assalamualikum and salam satu malaysia :D

zila bukan nak kutuk kutuk perihal perempuan hari ini , zila juga perempuan, tapi tak salah rasa sekadar mahu berkongsi kepada anda reader yang sangat zila sayang.
( asal pelik sangat guna ganti diri zila nie ? hmm musykil2 )

alkisah laa zila nak cerita ,

nie jadi masa zila form 3 , ada laa sorang kawan nie . okey kita panggil ganti nama dia S saje . kitorang satu kelas and sangat sangat rapat . zila , nissa , ain and S nie boleh kira kawan baik baik laa . dia asyik cerita and cerita yang dia and boyfriend sini laa sana laa .

okey bukan nak kutuk , tapi dia dia takde laa lawa mane . serious ! bukan pandangan aku saje . kawan aku yang lain pun cakap camtu . 

then one day ada laa someone add zila kat myspace ( zaman nie myspace tengah famous ) . lawa ! boleh laa di ketegorikan lawa bagi perempuan . then dia kenal kan diri as cousin S nie . kitorang pun pecaye laa . 

kawan kitorang yang S nie cite laa cousin dia nie laa itu laa ini laa . btw S nie ada minat kat sorang mamat kat sekolah kitorang . nama dia H. pastu nak di jadikan cerita H ni bekenalan dengan cousin S ni via internet and selalu berYM and lame2 si H ni jatuh hati kat cousin S nie . orang cantek kan ? sape tak jatuh hati.

 si S nie cerita laa kisah percintaan cousin dia and H tu dekat kitorang hari hari . detail pulak tu . macam dia yang bercinta dengan H tu .


sampai dah nak dekat setengah tahun laa jugak kitorang rasa sangat pelik and siasat punya siasat ( ohh ya , member2 zila boleh dikatakan detective juga laa kan . heheee ) rupa rupa nya ....


cousin dia yang cantik and rupawan tu is FAKE ! yang menggerak kan account  myspace and selalu call dengan si H nie rupa2 nya si S tu . kitorang punya bengang yang teramat sampai putus kawan kot. bayang kan kena tipu hidup2 dengar cerita fake and mainkan perasaan orang . sape tak marah doe

kalau nak cite detail2 memang panjang gila cerita tipu dia tapi malas zila nak taip pepanjang . so jangan terlalu percaya dengan member from facebook , myspace or etc . manusia ada pelbagai kerenah so berhati hatilah 


ohh ya time form 4 actually kami dah bebaik semula tapi sepanjang form 4 tu perangai penipu dia still tak berubah and ends of form 4 putus kawan lagi sebab dia dituduh mencuri phone member kami . dia too desperate nak handphone that time .

korang bayang kan ? aku bangun2 tidur cari phone flip sony aku bawah bantal sekali tengok dia tengah guna begayut . sim dia tukar dia punya . memang panas menggelegak tahap gila aku time tu . dah laa tak minta izin.


zila hope si S tu dah berubah sekarang tapi taktau laa 
lama sudah tak contact dia since dia pindah sekolah after form 4 .

sekadar ingat ingatan dari zila untuk yang di luar sana :D

2 comments:

  1. beb.yg kau penah cter dlu tu ke.???H yg budak account tu an.????

    ReplyDelete