Mar 27, 2011

dunia akhir zaman ;

ahaaaaaaaa salam laa dulu ye tak.
assalamualaikum wahai pembaca marang merapu marang azila !

sekarang ni kan kan kannn. kau kira kau tengok kau lihat ( sama jelaa tu ) masuk 2011 nie macam macam kejadian aneh aneh. no i mean kejadian kejadian alam yang hebat hebat belaka melanda dunia kita bumiku terchenta. ecehh


tak silap akulah sebagai seorang pemerhati,
starting with gempa bumi dekat NEW ZEALAND in february. and then continue gempa bumi plus tsunami dekat JAPAN. and terbaru gempa bumi dekat MYANMAR.


itu baru kejadian alam, belum masuk lagi revolusi dekat negara negara arab yang tercetus. egypt yaman and libya. gerun tengok rasanya. lagi lagi dekat libya. dengan campur tangan kuasa asingnya. yahudi sanggup buat apa sahaja untuk merealisasikan impian mereka.


hmm, member aku cakap dunia ada 5 zaman sebelum kiamat.
pertama : zaman ketika Rasulullah SAW masih hidup

kedua : zaman Khulafa ar-Rasyidin ( 4 sahabat Rasulullah SAW )

ketiga : zaman maalikan 'adhan atau khalifah Islam selepas Ali bin Abi Talib hingga runtuhnya kerajaan Uthmaniah di Turki (1924 )

keempat : zaman maalikan jabariyan atau penguasaan diktator ( zaman sekarang )

kelima : zaman kembalinya kegemilangan Islam mengikut sistem khalifah
( kalau aku silap boleh rujuk sini : 5 zaman )

now kita dizaman yang keempat mean zaman dimana jatuhnya umat islam selepas kejadian fitnah terbesar iaitu serangan 11september.

kita yang di Malaysia, walaupun negara kita nampak aman dan tenteram kita apa tahu. perang politik sana sini. sana sini nak menegakkan keadilan kaum sendiri even dah nyata dan bertulis kepentingan melayu. dah malas aku nak komen pasal politik. macam apetah orang tua tua ni.

semoga malaysia sentiasa aman tanpa sebarang kejadian kejadian yang tidak di ingini . aminnn

oh yaa. gempa bumi sana sini. hope gempa bumi dekat sumatera indonesia tak berulang kembali. rumah aku dengan laut selat melaka around 1 kilometer je. kalaulah tsunami. MasyaAllah. semoga Allah panjang kan usiaku, keluargaku, rakan rakanku juga umat islam untuk terus beribadat kepadaNya. amin


:D



No comments:

Post a Comment