Mar 14, 2011

berhijab tapi ;


assalamualaikum ,
rasa terpanggil pula nak buat entry nieh.


tadi baca belog sorang kakak ni ,
ex senior aku masa sekolah rendah juga kakak kawan aku najib.


terasa juga laa dengan entry dia ,
berhijab tapi pakai lengan pendek without handsock.
aku pun dulu macam tu juga. bila activity koko kat sekolah ,
pakai tshirt short sleave bertudung without handsock .


may be tak pelik bagi pandangan student kat sekolah aku.
well kitorang sekolah menengah kebangasaan.
not sekolah menengah agama , so kesedaran tu kurang sikit.

tapi bila dah meningkat dewasa , dah nak berubah dari
student sekolah ke zaman bukan sekolah . kesedaran nak tutup
aurat betol2 tu timbul sendiri . try untuk menjadi yang lebih baik .
tapi slow slow . berubah untuk kebaikan kalau drasik sangat 
takut tak kekal lama saja . tapi isyaAllah kalau niat kuat boleh punya 
 


dulu penah talking with my mum , 
cakap pasal perempuan wearing hijab but pakai legging.
okey if skinny jeans tak berapa sakit mata sebab kain jenis tebal
tapi legging kain yang sangat nipis , masyaAllah nak begaya biar bertempat.


pastu sekarang zaman shawl kan . memang menarik dan macam2 gaya
boleh kita practise kan tapi macam mana kalau pakai shawl tu tak menutup dada ?


okey , aku tahu aku pun tak baik mana . aku pun pakai shawl juga .
aku pun pakai jeans straight cut not skinny. saja nak share buat semua 

:)

No comments:

Post a Comment