Feb 9, 2011

petola vs terung ;

hello peopleee ,
hahaa assalamualaikum :D
sudah lama tak post entry baru . busy lahhh mak !
cehh padahal baru bape hari tak post entry :) bhahaa

sebenarnya ni hal semalam punya . 080211 . hari ni punya pon ada story :)
nanti aku post entry lain eh untuk hari nieh punya cite

cerita nya bermula begini , 
memandangkan abah aku takda pergi kursus , 
so everything dekat restoran aku yang handle . 
pehh bayang kan aku yang 18 nieh nak uruskan hal kedai tu sume .
from zero aku kena buat , selamat aku ada laa blaja sikit2 kuar masuk duit tu
pastu kena pegi pasar nye lagi nak beli barang basah untuk masak


so bila dah list2 kan barang tu sume ,
pebantu kedai cakap 
"ila , beli petola ehh . dalam 2 batang cukup laa"

aku pon ahh okey . set kat mind yang petola tu wane purple !!
pastu dah siap beli2 tu sume ,
aku balik dari pasar , pebantu kedai tu tanya ,
mana petola nya ? aku pon dengan yakin nya tunjuk atas meja 

 terung !
okey kau silap beli . benda nie terung bukan petola eh azila .
rupa petola tu macam ini !

petola !

nie baru betol . haihh malu anak dara tak tau rupa sayur macam mane -.- pastu rupa bayam pun aku tak kenal . yelaa bayam tu kalau dah masak jadi sayur layur . mane nak cam rupa dia macam mane . kalau sawi ke kangkung ke aku tau laa rupa dia kalau dah masak ! so conclusion nya . anak anak dara sume , belajar laa mengenal sayur sayur nieh sume . kalau tak masak pun sekadar tahu pun dah cukup 


p/s : kepada mak mak mentua yang baca entry saya nieh , jangan reject jadi calon menantu . bhahahaa :D


No comments:

Post a Comment