Jan 1, 2011

1st time in my life ; ACCIDENT !

hello peopleee ,

okey it's about an accident . 1st time in my life !
yaa . aku penah cakap kat kakak2 and abang aku ;

' ila naik moto tak penah nak accident '

hee . aku lasak laa .
korang may be tengok aku macam budak baik2 . tu sume bagai laa
tapi aku jenis dah dapat moto kalau bole nak belumba macam dekat litar laa pulak

' aku tak suka rempit ! so hell-no to rempit okey '
aku penunggang yang ikut peraturan lagi :)

sebenar nye jadi macam nie ;

biase aa bile naik moto dah ramai2 tu .
bayang kan yg ikut baraan raya tu 43 orang .
then moto ad laa dlm 2o lebey .
ikut jalan kampung selit sane sini .
bawa moto sume memang laa nak laju jee .
time tu nak pegi umah faiq bdk smpg 5
ruma baru dia , so membe aku tak tau sangat .
bile depan umah faiq membe aku benti pastu tak bagi signal pulak nak masuk ruma dia .
aku kat belakang dengan tengah laju nye .
actualy aku tengah pandang sawah padi tak silap time tu .
bile aku pandang depan balik , tengok2 dh dekat gila
memang aku tekujat terus guna break tangan laa .
ape lagi . KEBABOOM laa jawap nya .

grr . baju raya aku sume habis koyak dengan darah meleleh lagi .
pastu basuh darah , pastu parents si faiq bawa pegi klinik .
THANKS laa makcik and pakcik . tolong saya ngan yaya .
jasamu di kenang !

kat klinik kena tunggu lagi sebab kt dalam tengah ade orang
pastu bila dah masuk bilik . nurse tu cuci2 and dia cakap .
kena jahit niehh ! DUHH ambik kau . okey jahit
dalam otak aku masa tu . haihh banyak laa bil kena bayar niehh
mak si faiq tu teman kan aku kat dlm bilik .
gila baik laa mak dia tu .

pastu doctor datang nak inject ubat bius ,
bile doctor tu inject ,
aku bole cakap ;

- dah inject ke doctor ? - me
+ sudah . kenapa ? tak sakit ya ? - doc
- tak rasa pape pun - me
( pd hal time tu darah plus air ubat bius tu dah nitik2 jatuh kat lantai .
kebal betol aku niehh :) hee )

pastu doctor tu cakap ;

+ okey nak inject dekat punggung pulak . pusing blkg
- eks . kena jugak ke doc
+ yelaa . kan nnt ad effect pape pulak
(aku pun iyakan jelaa then pusing laa belakang )

pastu bile doctor tu nak jahit tangan aku , dia cakap ;

+ you nie active sport ke ?
- tak laa . since skola menengah saya dah tak active dah . just kawad je
+ ohh . what is kawad ? ( doctor india laa . mane paham bm sangat )
- haa marching
+ ohh . that why laa . kulit you keras nak jahit
- yekee ? hee . kulit kebal tu aa banyak parut .
actualy masuk yang nie dah 3rd time saya kene jahit
= ehh banyak nye . yang sebelum nie knpa ? ( mak faiq )
- yang sebelum ni satu kat kaki tepijak kaca , satu lagi kat kepala langgar pintu pagar tak silap . hehe . budak nakal :)


then borak2 lagi ape tahh . pastu rawat yaya pulak

yaya nie dia bonceng aku . kesian doh dia . tangan kena simen lagi
kena hantar hospital pulak . selamat kena simen tangan kiri .
aku nie haa kena jahit tangan kanan .
tu aa kenangan raya sweet 7teen aku .
pengalaman tu babe . HAHA :)

No comments:

Post a Comment